Gazete Vatan Logo

İstanbul'da helikopter düştü! Kurtulan yok

Son dakika haberi az önce geldi. Helikopter Beylikdüzü civarında düştü. İBB Başkanı Topbaş helikopter kazasında ölü sayısının 7 olduğunu açıkladı. Helikopterde 2 pilot, 4 Rus ve 1 Türk yolcu olmak üzere 7 kişinin bulunuyordu. Görgü tanıkları olay anlarını anlattı.

İstanbul'da helikopter düştü! Kurtulan yok

İstanbul'da yaşanan son dakika haberi şaşkınlık yarattı. Beylikdüzü civarında helikopter düştü. Düşen helikopter 5 parçaya ayrıldı. Uçakta bulunan 7 kişi hayatını kaybetti. Helikopter kazası sonrası kapanan D-100 karayolu, enkazın kaldırılmasının ardından çift yönlü olarak tekrar trafiğe açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı son açıklamaya göre; helikopter kazasında ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Helikopterde 2 pilot dışında 4 Rus ve 1 Türk yolcu bulunuyordu.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VARDI

Beylikdüzü'nde düşen helikopterin Eczacıbaşı Yapı Grubu'na ait bir helikopter olduğu ifade edildi. Eczacıbaşı grubundan yapılan açıklamaya göre; düşen helikopterde 2 pilot ve 7 kişinin olduğu ifade edildi. Helikopterde 4 Rus yabancı misafirle birlikte Eczacıbaşı Grubundan üst düzey yöneticinin de olduğu ifade edildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de düştü. Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopterde 7 kişi bulunuyordu. Kaptan Pilotunun Alaaddin Nacar olduğu öğrenilen helikopterin Bilecik'e gitmek üzere havalandığı öğrenildi.



ECZACIBAŞI ŞİRKETİNDEN YAZILI AÇIKLAMA

Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük’e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Beylikdüzü’nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

UZMANLAR KAZAYI YORUMLADI:

‘Sıfır görüşte bile uçabilir’

- Kaptan Pilot Kazım Dikici: “Düşen helikopter bu hava şartlarında uçabilir. O bölge havaların kötüleştiği zaman, kar yağışının ve sisin yoğun olduğu bir bölge. Büyük ihtimalle pus da var. Bu görüşü düşürmüş olabilir. Ama bu helikopterler sıfır görüşe kadar uçuşa imkan tanıyan teknolojik araçlar. Düşme nedeni teknik arıza olabilir.”

‘Vertigo veya sis yanılgısı’

- Kaptan Pilot Bahadır Altan: “Bu helikopterin rotası neresi, bu koşullarda uçar mı uçmaz mı bunu denetleyecek bir otorite eksikliği var. Anlayış eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bir pilot bu kuleyi göre göre vurmaz. Vertigo (baş dönmesi) veya sis yanılgısı olabilir. Pilotlar bazı baskılar altında bu havada uçmayız diyemez.”

Haberin Devamı

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde ölenlerin Eczacıbaşı Yapı Rusya Ülke Direktörü Salim Özen ve Rus misafirleri Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga olduğu öğrenildi.

RUSYA’DAN HELİKOPTER KAZASI AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen helikopter kazasında 4 Rus vatandaşının hayatını kaybettiğini doğruladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Kriz Yönetimi Merkezi İstanbul’da meydana gelen helikopter kazası ile ilgili açıklama yapıldı. Rusya, açıklamasında kazada 4 Rus vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, “İstanbul’daki helikopter kazasında 4’ü Rus olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı” denildi.

Haberin Devamı

Kazaya yoğun sisin neden olduğu ve helikopterin kuleye çarparak düştüğü iddia ediliyor.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden düşen helikopterin belediyeye ait bir yangın söndürme helikopteri olmadığı belirtildi. Helikopterin Kuğu Havacılık'a ait olduğu öğrenildi.

BÜLENT ECZACIBAŞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kazanın nedeni şu anda belli değil. Rusya'daki tesislerimizin yöneticisi olan bir arkadaşımız vardı. Rus müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet etmiştik. 2 tane de pilotumuz var. Helikopter Bursa'daki tesislerimize gidiyordu. Kazanın oluş şekliyle ilgili henüz bir bilgim yok.

GÖRDÜ TANIĞI: HAVADAN PARÇALAR DÜŞÜYORDU

Görgü tanıklarından Doğan Murat Temiz olay anını şu sözlerle anlattı; "Patlama sesi duyduk, havadan parçalar düşüyordu. Terör saldırısı sandık. Sonra öğrendik helikopter düştüğünü öğrendik"

Haberin Devamı

BOZÜYÜK'E GİTMEK İÇİN HAVALANMIŞTI

Alınan bilgiye göre, özel bir şirkete ait S-76 tipi Sikorsky TC HEZ kuyruk tescilli özel bir şirkete ait helikopter Atatürk Havalimanı'ndan Bozüyük'e gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra sonra saat 11.30'da Büyükçekmece'de düştü.

PİLOTLARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Eczacıbaşı Grubu'na ait düşen helikopterin pilotları Kaptan Pilot Alaaddin Nacar ile Kaptan Pilot Ahmet Bulut olduğu öğrenildi.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI: "HELİKOPTER KULEYE ÇARPARAK DÜŞTÜ"

Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, düşen helikopterle ilgili yazılı açıklama yaparak, helikopterin tv kulesine çarptıktan sonra düştüğünü belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'dan yapılan yazılı açıkalamada, "Bugün saat 11.16'da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ' ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı'ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20'de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4'ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir.Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir" denildi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

TV KULESİNİN GÜVENLİĞİ: BİZİ ALLAH KORUDU
Büyükçekmece'de düşen helikopterin çarptığı TV kulesinin güvenlik görevlileri olay anını anlattı. 6 aydır kulede geceleri mesai yapan Emrullah Kuru, olay anında kulenin hemen yanındaki konteynerda istirahat ettiğini ve büyük bir gürültüyle dışarı çıktığını söyledi.
Kuru, " Yatağımın üzerinde uzanıyordum. Önce helikopterin sesini duymuştum. Kısa bir süre sonra büyük bir gürültü duyduk. Helikopter önce kuleye çarptı sonra da yola düştü. Bizim yattığımız yer ile kule arası 50 ila 60 metre mesafe var. Bizi Allah korudu. bizim üzerimize de düşebilirdi" dedi.
"SESİ DUYUNCA DIŞARI FIRLADIK"
Aynı yerde yine güvenlik görevlisi olarak çalışan Yener Saygılı da "Biz sesi duyunca dışarı fırladık. Dışarı çıktığımızda helikopterin yola düştüğünü gördük. Dumanlar yükseliyordu" ifadelerini kullandı.

İşte olay yerinden ilk kare: