Gazete Vatan Logo

İstanbul'da fırtına dehşeti!

Taksim'de bir binanın iskelesi çöktü. Yaralılar var...

İSTANBUL’da öğleden sonra başlayan fırtına Taksim, Elmadağ’daki Şan Tiyatrosu’nun yerine yapılan 8 katlı AVM inşaatının çelik iskelesini çökertti. İskeleden kopan parçalar Cumhuriyet Caddesi’nden geçen geçen 1’i taksi 2 otomobil, 1 cip ve 1 minibüsün üzerine üzerine düştü. Aralarında Lübnan ve Suriyeli turistlerin de bulunduğu yaklaşık 10 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.
Kısa sürede olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. 1 Suriyeli çocuğun da aralarında olduğu yaralılara ilk müdahale yakındaki Surp Agop Hastanesi’nden yapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri itfaiye, araçlarının ezilmesiyle yüzlerinden ve çeşitli yerlerinden yaralananlara müdahale etti, itfaiye ekipleri araçlarda kalanları dışarı çıkardı. Çevrede güvenlik önlemi alan , güvenlik çemberi oluşturdu. Cumhuriyet Caddesi her iki yönden trafiğe kapatıldı, itfaiye binadana düşme olasılığı bulunan iskele parçalarını toplamaya başladı.
YOLUN ORTASINDAKİ ÇINAR AĞAÇLARI FACİAYI ENGELLEDİ
Bu arada, yolun ortasındaki çınar ağaçları yaralı sayısının artmasını engelledi. Çöken iskeleden kopan parçalar, Taksim altgeçidinin girişinden aşağıya kadar düştü.
Yanında eşi ile birlikte giderken kullandığı cipin üstüne iskele düşen Lübnanlı turist Mouhannad Moussa’nın ezilme yada çarpmadan bir gözü şişti. Moussa. "Kırmızı ışık yandı beklerken bir anda üstümüze demir parçaları düştü. Çok korktuk. Ne olduğunu anlayamadık" dedi.

Haberin Devamı

FIRTINA ANİDEN BAŞLADI

Aniden başlayan fırtına Taksim Elmadağ'da yapımı devam eden inşaatın iskelelerini uçurdu. Taksim ile Şişli'yi birbirine bağlayan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan inşaatın etrafını saran iskele, fırtınanın uyguladığı baskıya dayanamayarak büyük bir gürültüyle çöktü. Çevredekilerin büyük bir panik halinde kaçıştığı olay sırasında, ilk belirlemelere göre 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

GÖRGÜ TANIĞI TAKSİCİ O ANLARI ANLATTI:

"Yağmur gibi düşmeye başladı. Hortum olduğunu hissettim. Savrularak gelmeye başladı, Allah'tan dik olarak gelmedi, çapraz düşmeye başladı. Araçta yolcum vardı, ona da bir şey olmadı. Ben o panikte bir şey göremedim. İtfaiye de yetişti. İtfaiyeye yol açmaya çalışıyordum."

Haberin Devamı

SULTANBEYLİ'DE 2 KİŞİ YARALANDI

Sultanbeyli'de ise fırtına bir inşaatın paravanlarını uçurdu; ilk belirlemelere göre 2 işçi yaralandı.

MERTER'DE DE UÇTU

Merter'de de bir inşaatın tahta paravanları araçların üzerine uçtu. Onlarca araç zarar gördü. Merter Yanyolu trafiğe kapalı.