Gazete Vatan Logo

İstanbul'da Ebola şüphesi!

Burkina Faso uyruklu bir kadın ebola şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

İstanbul'da Ebola şüphesi!

25 Eylül'de Türkiye'ye giriş yaptığı belirtilen Burkina Faso uyruklu bir kadın, dün gece ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis'i kapatılarak karantinaya alındı.

Hastanenin Acil Servis'i hemen boşaltılırken, Acil Servis'teki hastalar da çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı.

Valilik yazılı açıklama yaptı

İstanbul Valiliği, ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde bulunan B.D'ye, "sıtma" teşhisi konulduğunu duyurdu.

İstanbul Valiliği'nden gece yarısı yapılan yazılı açıklama şöyle:

"15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisine ve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00'dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır."

Haberin Devamı

"Sıtma" teşhisi konuldu

Yüksek ateş ve mide bulantısı belirtisiyle hastaneye kaldırılan ve yapılan tetkikler sonucunda 22 yaşındaki B.D'ye, "sıtma" teşhisi konuldu.

B.D. ilerleyen saatlerde hastanenin farklı bir bölümüne alındı. Bunun üzerine Acil Servis dezenfekte edilerek saat 01.00 sıralarında yeniden hastalara açıldı. Hastane doktorları kadının sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi vermedi.