Gazete Vatan Logo

İstanbul’da da soruşturma açılmış

Hakkında Ankara’da bir soruşturma açılan Fethullah Gülen için, İstanbul’da da savcılık tarafından bir soruşturma yürütülüyormuş

Fethullah Gülen’in avukatı Fikret Duran dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde bir basın açıklaması yaptı. Avukat Duran, müvekkileri hakkında suçu duyurularında bulunduğu yönündeki haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak bilgi istediklerini ancak Başsavcı Vekili Faruk Erşen Yılmaz tarafından yazılı olarak ‘herhangi bir soruşturma dosyası tespit edilememiştir’ cevabı verildiğini anlattı.

Avukat Duran, 15 gün sonrasında ise bazı medya organlarında bu defa numarası da yazılarak Gülen hakkında bir soruşturma dosyasının varlığından bahsedildiğini anlattı ve şöyle dedi: “İlgili savcıdan dosya fotokopisini istedik ve temin ettik. Tarafımıza gerçeğe aykırı bilgi verildiği ortaya çıktı. Hatta bu dosyadan emniyete ve başkaca kurumlara birçok talimat yazıları gönderilmiştir. Dosyanın UYAP kaydının 8 aydır yapılmaması ve kanuna aykırı bir şekilde gizli soruşturma yürütülmesi hukuka aykırılık teşkil etmektedir.”

Haberin Devamı

Savcılar şikayet edildi

“Soruşturma savcısı Fuzuli Aydoğdu ve Başsavcı Vekili Faruk Erşen Yılmaz hakkında disiplin ve adli soruşturma başlatılmasını ve dosyadan el çektirilmeleri için HSYK’ya şikayette bulunuyoruz. Dosyada tanık sıfatıyla ifadeleri bulunan Latif Erdoğan ve Ahmet Keleş hakkında da hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulunduk.”

Duran, soruşturmanın “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan yürütüldüğünü ve ‘terör örgütü’ ifadelerinin de olduğunu söyledi.

Fethullah Gülen hakkında biri 13 Aralık 2013, diğerleri de 17 Aralık operasyonu sonrası olmak üzere 10 ayrı şikayet yapıldığı, bu şikayetlerin birleştirilerek tek dosya haline getirildiği öğrenildi.