Gazete Vatan Logo

İstanbul’da çağdaş sanat rüzgarı

Her yıl kasım ayında düzenlenen çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, bu defa bienalle beraber eşzamanlı olarak düzenleniyor. Perşembe günü başlayan ve yarın sona erecek olan fuar, İstanbul Kongre Merkezi - Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

İstanbul’da çağdaş sanat rüzgarı

Uzun süredir sakinliğini koruyan sanat dünyası bu hafta açıldı, pir açıldı... Tabii ki herkesin favorisi bu yıl 15’incisi düzenlenen İstanbul Bienali ile sanatın yıldızlarını ağırlayan 12’nci Contemporary İstanbul çağdaş sanat fuarı. Ayrıca şehrin farklı noktalarında yer alan sergiler de sezona hızlı bir giriş yaptı. Kısacası hepimizi koşuşturmalı bir sanat ayı bekliyor!

Yapay zekanın geleceği tartışılacak

10 yıldır düzenlenen Cİ Dialogues, bu yıl “Movement (Hareket) ana temasıyla yola çıkıyor. Düzenlenecek panellerde teknoloji, mekân ve tasarım konuları işlenecek. Özellikle insan estetiği üzerine tartışmaların yaşanacağı panelde, estetik kavramının insanüstü hiper teknolojili toplum içinde nasıl resmedilmesi gerektiği, robotların yapay zekâ teknoloji yazılımlarının ve algoritmaların sanatı nasıl etkileyeceği gibi konular masaya yatırılacak.

Dünyaca ünlü galeriler geliyor

Bu yıl fuara 73 galeri katılıyor. Dünyaca ünlü galeriler her yıl olduğu gibi yine fuarda yerini alacak. Paris’ten “galeriedix9”, Barcelona’dan “Joan Gaspar”, New York’tan Marlborough ve Londra’dan Victoria Miro fuara damgasını vuracak. Gelelim katılımcı sanatçılara... Corvengi Mikaelian, Ahmet Güneştekin, Devrim Erbil, Yayoi Kusama, Patrick Hughes ve Sarkis fuarın gözde isimleri olmuş durumdalar.

Haberin Devamı

Yemek malzemeleriyle gözünüz doyacak

“Yemek Bir Sanat’tır”dan yola çıkan Hilton İstanbul Bomonti, ödüllü Executive Şefi Yannis Manikis’in hazırladığı çağdaş yemek yorumlarının başarılı fotoğrafçı Hande Göksan’ın gözünden efsanevi fotoğraf makinesi markası Leica ile sanata dönüştüğü bir seçki sunuyor. Eğer yakalama şansınız olursa şef Manikis’le muhabbet etme şansını kaçırmayın.

Bir ilk: Parkta heykel sergisi düzenlendi

Ateş, su, toprak ve hava... Doğanın bu dört temel elementinin beşincisi neden sanat olmasın? İşte bu düşünceden yola çıkılarak fuar alanının dışına taşınacak bir heykel sergisi Sanatçılar Parkı’nda hayata geçiriliyor. Serginin küratörlüğünü Prof. Hasan Bülent Kahraman üstlenirken, Genco Gülan, Tony Cragg, Fabian Marcaccio gibi çağdaş sanatın önemli isimleri eserlerini sergiliyor.

Haberin Devamı

Herkül’le selfie çekmek isteyenler kuyruğa giriyor

Yaklaşık 1500 eserin yer aldığı binlerce metrekarelik fuar alanını bir çırpıda dolaşmak kolay değil. Ancak göze çarpan, diğerlerini gölgede bırakan çalışmalar tabii ki var. Örneğin, grafik tasarım sanatçısı Emre Yusufi’nin Herkül’ü gündelik hayatın içerisinde resmettiği çalışmaları insanları selfie kuyruğuna sokmuş durumda. Özellikle altın eldivenli “The boxer” ve “Hercules Skate” isimli çalışmaları fuarın yıldızı!

90 bin

Geçtiğimiz yıl fuarı 90 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti.

Contemporary İstanbul’da satışa sunulan eserlerin toplam değeri: 56 milyon dolar (Geçen yıl)

Ziyaret bilgileri: Hafta içi: Perşembe - cuma 30-50 TL (12:00 - 20:00)

Hafta sonu: 35-55 TL (11:00-20:00)

Biletler mobilet.com’dan alınabilir.