Gazete Vatan Logo

İstanbul'da büyük yangın

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor

İkitelli’de sanayi sitesinde bir çorap imalathanesinin çatısında yangın çıktı. Bitişiğindeki mobilya atölyesinin çatısına sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Dersan Sanayi Sitesi içerisinde faaliyet gösteren bir çorap atölyesinin çatı katında saat 22.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ardından yangın bitişiğindeki mobilya imalathanesinin çatı katına sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Başakşehir, Bağcılar, Küçükçekmece, Bakırköy Kocasinan ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İKİTELLİ’DEKİ ÇATI YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Dersan Sanayi Sitesi içerisinde faaliyet gösteren çorap ve mobilya atölyelerinin çatı katında çıkan yangın kontrol altına alındı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, yaklaşık 1,5 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi. Olayda can kaybı ve yaralanma bulunmazken her iki işyerinde ağır hasar oluştu.
Görgü tanıklarından Rıdvan Korkmaz, “Saat 20.15’te buradaydık. Yangın çorap kısmında başladı. Diğer koltukçunun bulunduğu alana sıçradı. İlk başta tek bir itfaiye ekibi çalışıyordu. Yangın iyice yayıldıktan sonra binayı sardı. Bina yaklaşık 600 metrekarelik alana sahip. Olay sırasında içerisinde 5 kişi vardı. 5 kişi hemen kurtarıldı” dedi.
Öte yandan, çıkan yangınla ilgili hasar tespit ve detaylı inceleme çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı