Gazete Vatan Logo

İstanbul'da büyük soygun! 10 dakikada yakalandı

İstanbul'da bir banka şubesine ameliyat maskesi ve eldiven takarak giren silahlı soyguncu aldığı 228 bin lira değerinde döviz ve Türk Lirası ile 10 dakika sonra yakalandı.

Şüphelinin kaçarken güvenlikçiden aldığı silah ve çalınan paranın tamamının ele geçirildiği belirtildi.

Şişli Sıracevizler’de yüzünde ameliyat maskesi olan bir kişi banka şubesine girerek silah tehdidi ile güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Daha sonra güvenlik görevlisinin tabancasını alan şüpheli vezneye yöneldi. Veznede bulunan memuru da tehdit eden şüpheli toplam 228 bin lira değerinde döviz ve Türk Lirasını alarak kaçtı. Banka görevlilerinin soygunu haber vermesi üzerine polis alarma geçti. Şüphelinin bir taksiye binerek uzaklaştığının tespit edilmesi üzerine polis tüm yolları kesti. Kısa süre sonra Dolapdere’de kıstırılan soyguncu Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli Yunus ekipleri tarafından olaydan 10 dakika sonra taksinin içinde yakalandı.

ÜZERİNDEN BİRİ KURUSIKI İKİ TABANCA ÇIKTI

Daha önceden polise geliş kaydı bulunmadığı öğrenilen şüpheli Osman A. Şişli Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Şüpheliyle birlikte olayda kullandığı kuru sıkı tabancanın yanı sıra güvenlik görevlisinden aldığı tabancada ele geçirildi.

PARA BANKAYA TESLİM EDİLDİ

Haberin Devamı

Soyguncunun üst aramasında bankadan çaldığı toplam 228 bin lira değerinde Türk Lirası ve döviz ele geçirildi. Şüphelinin sorguya alındığı belirtilirken işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.