Gazete Vatan Logo

İstanbul'da boş arazide çok sayıda tabanca bulundu

Üsküdar boş bir arazide polis tarafından iş makineleriyle yapılan kazıda yaklaşık 240 tane tabanca bulundu.

İstanbul'da boş arazide çok sayıda tabanca bulundu

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğine gelen isimsiz bir ihbarda 2009 yılında boş bir araziye çok sayıda silah gömüldüğü yönündeki bilgi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekipleri ihbarı değerlendirerek akşam saatlerinde Burhaniye Mahallesi 4.Murat Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine konuyla ilgili bilgi verdi. Polis ekipleri, olay yerini güvenlik şeridi çekerek önlem alırken, sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. TEM ekipleri iş makineleri yardımıyla bölgede kazı çalışması yaptı.

GÖMÜLÜ 240 TABANCA BULUNDU

Yapılan çalışmalarda, yaklaşık 240 tane çoğu parçalanmış vaziyette tabanca bulundu. Ele geçirilen tabancalar sayılmak ve incelenmek üzere tek tek yere dizildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını tamamlamasının ardından silahlar incelenmek üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi.

Haberin Devamı

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLARIN ÇOĞU KULLNILMAZ DURUMDA

TEM ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin kazıda bulunan silahlarla ilk değerlendirmesine göre silahların çoğunun kullanılamaz durumda olduğu ve kurusıkı olduğunu değerlendiriyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN "ŞU ANA KADAR ELE GEÇİRİLENLER KURUSIKI"

Üsküdar Burhaniye Mahallesi 4.Murat Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide akşam saatlerinde polis ekipleri, kazı çalışması yaptı. İş makineleriyle yapılan çalışmada, yüzlerce tabanca bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Çalışkan, "Şuana kadar ele geçirilenler kurusıkı, arkadaşlar bakıyor. " derken terör bağlantısı var mı? şeklindeki soruya ise "Yok yok şu ana kadar öyle bir şey yok." şeklinde cevap verdi.

Üsküdar'daki kazıda bulunan silahların incelenmesi tamamlananların büyük bölümünün kurusıkı olduğu belirlendi.

'ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ BOŞ ARAZİ. KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜYORLARDI'
Üsküdar'da yaklaşık 250 adet kuru sıkı tabancanın çıktığı boş arazide ekiplerin kazı çalışması sürüyor. Mahalle sakinleri ise arazinin uzun yıllardır boş olduğunu fakat geceleri hafriyat döküldüğünü söyledi.
Üsküdar Burhaniye Mahallesi 4.Murat Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide yapılan bir ihbar üzerine polis ekipleri kazı çalışması başlatmış, toprağın altından yaklaşık 250 adet işlevini yitirmiş kuru sıkı tabanca çıkmıştı. Toprağa gömülü başka tabanca olması olasılığına karşı ekiplerin kazı çalışması sürerken, mahalle sakinleri de şaşkınlıklarını dile getirdi.
Arazinin uzun yıllardır boş olduğunu belirten Recep Yağcı isimli bir mahalle sakini, “Burası önceden çıkmaz sokaktı. Daha yeni yol açıldı. Çok şaşırdık. Çocukluğumdan beri boş arazi. Hafriyat dökerlerdi” dedi.
Bir başka mahalle sakini ise şu ana kadar boş arazide kazı yapılmadığını belirterek, “Kazı yapılmadı. Kentsel dönüşüm yok, imar yok burada. Kaçak hafriyat döküyorlardı ” diye konuştu. Öte yandan polis ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmalarının ardından incelemeler sona erdi.
ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ
Üsküdar'da toprağa gömülü, kuru sıkı olduğu belirtilen yaklaşık 240 tabancanın bulunduğu sokakta arama çalışmalarına ara verildi.
Burhaniye Mahallesi, Dördüncü Murat Sokak'ta, polis ekipleri, dedektör yardımıyla arama çalışmalarını sürdürdü. İş makineleriyle sürdürülen arama çalışmalarında, bazı bölgelerde kazma ve kürek kullanıldı.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından iş makineleri bölgeden ayrıldı. Polis ekiplerinin güvenlik şeridi çekilen bölgedeki tedbir amaçlı bekleyişi sürüyor.
Arama çalışmalarına sabah saatlerinde devam edileceği bildirildi.
Bir ihbar üzerine, Burhaniye Mahallesi Dördüncü Murat Sokak'ta polis ekiplerince, iş makinesi yardımıyla arama yapılmıştı. Aramada, toprağa gömülü, kuru sıkı olduğu belirtilen yaklaşık 240 tabanca bulunmuştu.

Haberin Devamı