Gazete Vatan Logo

İstanbul'da bazı okullar eğitime ara verdi!

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime ara verildi.

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı üniversiteler bugün eğitime ara verdi.

Işık Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde bugün eğitime ara verildiği belirtildi. Bugün yapılacak sınavların ise daha sonra telafi edileceği bildirildi.

Gelişim Üniversitesi ise 7 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’den itibaren, 9 Ocak 2013 Çarşamba gününe kadar eğitim öğretime ara verdi. Üniversite tatil kararını internet sitesi üzerinden duyurdu.

TATİL EDİLEN ÖZEL OKULLAR

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı İstanbul’u da etkisi altına aldı. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü henüz tatil kararı almadı ama bazı özel okullar öğleden sonra tatil ettiklerini bildirdi.

Yarın içinse henüz bir karar alınmadı.

İstanbul’da öğleden sonra tatil olan okullar şöyle:

Okyanus Kolejleri
TED İstanbul Koleji
MEF Okulları

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Özel İdaresi’ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, "Beklenen bir kar yağışı öğlen saatlerine yakın çok etkili olmamakla birlikte görüldü. Zaman zaman yağış kendini hissettiriyor. Ancak herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verebilecek yoğunlukta değil. Tabi izliyoruz. Alınan tedbirler çerçevesinde trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Beklenen kış ayını normal, makul yağış oranlarında yağan bir kar. Tedbirlerimizi daha önce gerek Büyükşehir belediyemiz gerekse de ilgili birimlerimiz almışlardı. Şu ana kadar İstanbul’un şehir hayatını olumsuz etkileyecek bir yağış gözükmüyor. Meteorolojiden aldığımız bilgiler bir iki gün daha bu etkili havanın olacağı yönünde. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. Gerekli olan tedbirler ihtiyaç duyulursa kamuoyuna ayrıca paylaşılacak" dedi.

İstanbul’da eğitime ara verilmesini gerektiren herhangi bir olumsuz hava koşulunun olmadığını söyleyen Vali Mutlu, "Eğitim herşeyin başı. Eğitimde biz kesintisiz, çocuklarımızın çocuklarımızın derslerinden mahrum kalmaması programların normal yürüyebilmesi için yolları açık tutmamız okulları açık tutmamız gerekiyor. İşin temeli okulu tatil etmek değildir. İşin esası okulları açık tutmaktır,yollarımızı açık tutmaktır. Bütün tedbirlerimizi bunun üzerine kuruyoruz. Şu ana kadar da okularımızda eğitime ara vermemizi gerektirecek herhangi bir olumsuz hava şartıyla karşı karşıya değiliz. Ancak yavrularımızı sıkıntıya düşürecek bir takım olumsuz şartlar oluşursa bununla ilgili tedbirleri alır, kamuoyuyla bunları paylaşırız. Şu anda okulları tatil etmeyi düşünmüyoruz. Ancak üç saat sonra ya da akşama kadar nasıl bir tablo çıkar bağlayıcı olmak istemiyorum. Aldığım bilgiler şu İstanbul’un bütün ana arterlerinde, ana arterlerle birlikte bütün sokaklarında önemli oranda hiçbir problem olmadığı yönündedir. Ancak çok yoğun bir yağış olurda tedbir almamız gerekiyorsa bunu açıklarız. Eğitime devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı