Gazete Vatan Logo

İstanbul'da alarm! Kar maskeleri ile ateş açıp...

İstanbul'dan bu sabah peş peşe soygun haberileri geldi. Silivri Çorlu yolu üzerinde kar maskeli hırsızlar bir aracı silahla ateş açarak durdurdu. Araçtan 10 kilo altın çalan hırsızlar kayıplara karıştı. Kağıthane'de ise soyguncular ile kuyumcu arasında çatışma yaşandı.

İstanbul'da alarm! Kar maskeleri ile ateş açıp...

Silivri'de, kar maskeli soyguncular bir kuyumcu aracını silahla ateş açarak durdurdu. Soyguncular, kuyumcu aracından 10 kilo altını alarak kayıplara karıştı.

lay, sabah saat 8.30 sıralarında Silivri'de meydana geldi. İddiaya göre, Silivri- Çorlu yolu üzerinde seyir halindeki kuyumcu aracının önündeki araç bir anda durdu. Ardından araçtan inen maskeli ve silahlı soyguncular kuyumcu aracına ateş etmeye başladı. Açılan ateş üzerine kuyumcu aracı da durunca soyguncular aracın camını kırarak altınları aldı. Yaklaşık 10 kilo altın çalan soyguncular yine kendi araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı.
Kuyumcu aracında bulunan iki kişi hemen polis ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri olay yeri incelemesi yaptı. Kaçan şüpheliler için polis ve jandarma ekipleri çalışma başlattı.
Öte yandan, kuyumcu aracındaki bir mağdurun jandarma ekiplerine yaşananları anlattığı ve üzgün olduğu görüldü.
KAĞITHANE'DE KUYUMCUDA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ
Kağıthane'de pompalı tüfeklerle bir kuyumcuyu soymaya çalışan maskeli 3 kişiyle, işyeri sahibi arasında çatışma çıktı. Soyguncuların açtığı ateşle kuyumcu elinden yaralandı. Maskeli 3 kişi soygunu gerçekleştiremeden kaçtı.
Kağıthane, Örnek Mahallesi Etibank Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuya gelen yüzleri maskeli ve pompalı tüfekli 3 kişi, kuyumcudan altınları istedi. İşyeri sahibi Mahmut Güneş hırsızlara silahla karşılık verince hırsızlar ateş ederek olay yerinden kaçtı. İşyeri sahibi hırsızların arkasından ateş etse de hırsızlar ara sokaklara girerek gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Elinden yaralanan işyeri sahibi Mahmut Güneş, ambulansta tedavi edildi.
Olay yeri inceleme ekipleri işyerinde incelemelerde bulundu. Zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.
BİRŞEY ALAMADAN KAÇTILAR
Mahalle sakini Şükrü Eyidenbilir, "Silahlı 3 kişi kuyumcuya gelmiş. Kuyumcu ile hırsızlar arasında boğuşma yaşanmış. Kuyumcu silahıyla hırsızlara ateş etmiş. Hırsızlar da bir şey alamadan ateş ederek kaçtı" dedi.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Haberin Devamı