Gazete Vatan Logo

İstanbul’da 4 saatlik çatışma

Küçükçekmece’de, Yeşilova Mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak üzerindeki bir binaya İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece yarısı DHKP-C’ye yönelik operasyon düzenledi.

İstanbul’da 4 saatlik çatışma

İddiaya göre, operasyonda yaklaşık 4 saat süren çatışmalar sonrasında polisle çatışmaya giren 18 yaşındaki Sıla Abalay, öldürüldü. Polis, bölgeyi güvenlik çemberine aldığı çatışma bölgesi yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

2 kişi gözaltında

Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının, ceset ve olay yerindeki inclemeleri saat 05.00 sıralarında tamamlandı. Abalay’ın cesedi zırhlı araçlar eşliğinde otopsi için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Öte yandan, ceset getirilmeden önce Adli Tıp Kurumu önünde güvenlik önlemi alınırken bir TOMA’nın da hazır bekletildiği görüldü. Operasyonda Abalay ile aynı evde kaldığı belirlenen 2 kişi de gözaltına alındı.

15 gün önce taşınmışlar

Bina sakinleri operasyon sırasında yaşananları anlattı. Aynı apartmanda oturan Aylin Turan, gece yoğun silah sesleri duyulduğunu, bu nedenle korktuklarını ve daha sonra olayın detaylarını haberlerden öğrendiğini söyledi. Bir başka bina sakini ise, operasyonun yapıldığı daireye yaklaşık 15 gün önce taşınıldığını ancak taşınan kişileri tanımadıklarını söyledi.

Haberin Devamı