Gazete Vatan Logo

İstanbul’da 39 ilçeye 39 marka cadde!..

CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, büyük projeleri olduğunu en önemlilerini ise son dört gün içinde açıklayacağını söyledi

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, VATAN’ı ziyaret etti. Mega kent ile ilgili projelerini son 20 gün açıklayacağını, en önemli projelerini ise son 4 günde kamuoyu ile paylaşacağını söyleyen Sarıgül, ulaşım, çevre, kültür, sanat ve turizm alanında büyük projeleri olduğunu anlattı. Sarıgül, negatif ve kötüleme üzerinden kampanya yürütmeyeceğini, ‘İncinsen de incitme’ felsefesiyle çalışacağını söyledi. Sarıgül hayata geçirmeyi planladığı bazı projelerini ise şöyle aktardı:

Öğretmenlere ayrıcalık

- Ayrıcalık tanınacak tek meslek grubu öğretmenler olacak. Büyük bir hazırlık içindeyiz. Ayrıca İstanbul’daki 2 bin 500 okul yıkılıp yeniden yapılacak. Tüm İstanbul’un okullarını yenileyeceğiz. Mimari proje yarışmaları düzenleyerek toplumun kabul edeceği projeler yapılacak.

- Taksim’e kışla projesi kalkacak. İçinde 7 demokrasi şehidinin anıt mezarının da bulunduğu, uluslararası mimari proje düzenleyeceğiz. AKM’den çevik kuvvet çekilecek, AKM sanat ve kültür ile buluşacak. Benim doğrularım dönemi bitiyor, kentin doğruları dönemi başlıyor.

16x9 yıkılacak

- 16x9 projesine baktığımızda, tarihi yarımadaya, Ayasofya’ya, Topkapı Sarayı’na, Süleymaniye Cami’ne baskı yaptığı ortada. Bu görüntüyü değiştireceğiz ve silüeti bozan bölümü yıkacağız. Ancak bunu yaparken yatırımcıyı da mağdur etmeyeceğiz.

- Marka caddeler yapacağız, 39 ilçede 39 marka cadde olacak. Bugün marka cadde dediğimizde tek yer Nişantaşı’ndaki Abid İpekçi Caddesi. Dünya markalarının buluştuğu, yaşayan bir cadde. Her ilçeye, kendi sosyo ekonomik yapısına, kültürüne göre caddeler planlayacağız. Önümüzdeki hafta bu caddelerinin isimlerini açıklayacağım.

Sormadan yapmayacağız

- Projelerde yarışma yapılacak. Bilimadamlarının görüşleri alınacak. Sivil Topluk Kuruluşları’na sorulacak. Projelere karşı olmayacağız ama bilimin uygun görmediği projeyi de yapmayacağız. Belediyede 20 yıldır çalışan AKP’li arkadaşlarım var. Hiçbirini işten çıkarmayacağım. Biz kimsenin işiyle ve aşıyla uğraşmayız. Oy vermeyenin de hakkını koruyacağız.

Dev turizm projeleri...

- İstanbul’a yılda yaklaşık 10 milyon turist geliyor. Bu rakam Paris’te 60 milyona çıkıyor. Paris’e giden turist günde yaklaşık 300 Euro harcıyor. Oysa İstanbul’a gelen turist bir hafta kalacağı otele 300 Euro ödeyerek kalabiliyor. Bu da tabi doğal olarak şehri yoruyor. Dünyanın en iyi ressam, heykeltıraş ve sanatçılarını davet edeceğim. Türkiye’deki sanatçılarla ortaklaşa çalışarak İstanbul’un dünyaya tanıtımı planlıyoruz.

Haberin Devamı