Gazete Vatan Logo

İstanbul'da 1 Mayıs coşkusu!

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bakırköy Pazar Alanında kutlandı. Kortejler halinde yürüyerek alana gelen işçiler halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

İstanbul'da 1 Mayıs coşkusu!

İstanbul Valiliğinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına izin verdiği Bakırköy Halk Pazarı alanına gitmek isteyen gruplar, sabahın erken saatlerinde Bakırköy İncirli Caddesi'nde toplandı. Burada kortej oluşturan gruplar, polisin yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde saat 14.00’de Bakırköy Halk Pazarı alanına giriş yaptı.
DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve 1 Mayıs Bileşenleri tarafından gerçekleştirilen mitingde, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda parti ve STK temsilcisi katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman'ın konuşmalarının ardından tüm kurumlar adına hazırlanan ortak bildiri, Türkçe ve Kürtçe okundu.
KONSERLER İPTAL EDİLDİ
Miting alanında verilecek konserlerin, Şanlıurfa'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden yola çıkan, işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle, iptal edildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

Programın sona ermesiyle mitinge katılanlar dağıldı. Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı etkinlik sonrası dağılan vatandaşlar, toplu ulaşım araçları ve yollarda yoğunluk oluşturdu.

Bu arada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen gitmek isteyen gruplarla polise mukavemette bulunan kişilere müdahale edildi. Bu kapsamda Beşiktaş'ta 55, Beyoğlu'nda 29, Şişli'de 38, Kağıthane'de 4, Bakırköy'de 1 olmak üzere 127 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı