Gazete Vatan Logo

İstanbul’da ‘oruç kilidi’ tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bazı sosyal tesislerde Ramazan’da öğle yemeği servisi yapılmaması CHP’li üye Sağ tarafından bir soru önergesiyle Belediye Meclisi’ne taşındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bazı sosyal tesislerin Ramazan’da sadece iftar ve sahurda yemek servisi yaptığı öne sürüldü. İddialar üzerine Cumartesi günü eşiyle Üsküdar’daki Fethipaşa Korusu’na giden ve kafeteryayı kapalı bulan CHP’li Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ konuyla ilgili bir soru önergesi verdi.

EMİR YUKARIDAN GELİYOR
Konuyla ilgili soru önergesi veren Sağ şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal tesislerde bulunan kafeteryalarda Ramazan boyunca gündüz servis yapılmadığı yönünde bilgiler geldi. Ben de 7 Ekim’de eşimle birlikte Üsküdar’daki Fethi Paşa Korusu’na gittim. Saat 14.30’da kafeteryanın kapalı olduğunu gördüm. Kafeteryada olması gereken simit, aşure, poğaçanın bile bulunmadığını gördüm. Benimle birlikte yaklaşık 30 kişi de geri döndü. Görevliye niye kapalı olduğunu sordum, o da gündüz kapalı olduğunu, imalat yapılmadığını sadece iftar hazırlıklarının olduğunu söyledi. Ben de kendimi tanıtıp, tesis müdürü ile görüştüm, bu işleyişin kendi tassarrufu olmadığını ve yukarıdan emir geldiğini söyledi. Kamuya açık ve turistik tesis özelliği olan bu yerlerin böyle bir zihniyetle yönetilemeyeceğini düşünüyorum. Sorumluların hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim.” Sağ’ın önergesi oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

MÜDÜR “AÇIK” DEDİ AMA...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İdari İşler Müdürü Mevlüt Bulut, tüm sosyal tesislerde yemek servislerinin yapıldığını, kafeteryaların açık olduğunu kaydederek iddialı konuştu: “Yapılmadığını ispat etsinler istifa ederim.”

Tesis yetkilileri ise, tesislerde talep yoğunluğu doğrultusunda servis açıldığını, müşteri az olan yerlerin servis açmadığını savundu. Yetkililer, bazı tesislerde öğle saatlerinde kesilmiş adisyonları da buna delil olarak gösterdi.

ÇAMLICA SADECE İFTARDA AÇIK
Bu açıklamalar sonrası gazeteciler tarafından, rezervasyon için aranan belediye tesislerinin, farklı uygulamalar yaptığı görüldü. Arnavutköy tesisleri, iftar ve sahurda yemek servisi yaptıklarını, Çamlıca ise sadece iftarda yemek verebildiklerini söyledi. Diğer tesislerde ise yemek servisi yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı