Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul Caz Festivali’nin yıldızlar karması

İstanbul Caz Festivali’nin yıldızlar karması

İstanbul Caz Festivali’nin yıldızlar karması

İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu yazın en dikkat çekici konserlerini tek bir çatı altında topladı. 2016’nın en ciddi line-up’ını hazırlayan festivalde tabii ki bomba isim Blur’un vokalisti Damon Albarn’ın The Syrian National Orchestra for Arabic Music ile vereceği konser. Programın temeli sağlam…

Suriye Arap Müziği Orkestrası ve Damon AlbarN

(27 Haziran/CEMİL TOPUZLU)

İngiltere’nin en önemli müzik festivallerinden biri olan Glasto’nun bu yıl ki line up’ının yıldızlarından bahsediyoruz, Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası ve Damon Albarn... Özellikle çok hassas bir konser izleyeceksiniz. Kültür miraslarının iç savaşta paramparça olan Suriyelilere müzik ile umut yaratıyorlar. Müzik tarihinin önemli gruplarından Blur’un vokali Damon Albarn’ın ışık saçan müzik projesi. Suriye kültürüne bir saygı duruşu olacak. Festivalin en güçlü konseri de olacağına şimdiden emin olabilirsiniz. Biletleri çıkar çıkmaz da bitebilir. Elinizi çabuk tutun.

Laura Mvula/Jacob Collier

(22 Temmuz/Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı)

Haberin Devamı

Öncelikle yine çok önemli bir mekanda bu konserin gerçekleşiceğini belirtmek lazım. Sonuçta Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı’na her gün önemli müzisyenler konuk olmuyor.

İngiliz gazetesi The Guardian’a göre ‘caz müziğin yeni mesihi’ olarak kabul görülen Jacob Collier ve özellikle vokalleri ile sizi şaşkına çevirecek Laura Mvula gecenin yıldızları. Festival programınıza ısrarla eklemelisiniz.

Joss Stone

(23 Temmuz/KüçükÇiftlik Park)

R&B, soul, reggae ve pop janralarını vokalleri ile ustaca yorumlayan Joss Stone, bir kez daha İstanbul sahnesinde. Şarkıcı ve söz yazarı sanatçı, İngiltere’nin 30 yaş altındaki en başarılı kadınları arasına adını yazdırdı. Ezber bozan hareketli ve romantik parçalarıyla festival tadında bir konser ortaya çıkacak. Öncesinde ise 2010’da kuruldukları günden bu yana, klasik blues tınılarına hayat veren ve Jools Holland’ın programıyla tanınan Vintage Trouble grubu enerjik performansıyla sahnede olacak.

Kamasi Washington

Haberin Devamı

ve Ibeyi (14 Temmuz/Beykoz Kundura Fabrikası)

Mekanın oldukça iyi bir akustiği var. Thundercat ve Kendrick Lamar’ın son albümlerinin üflemelerini çalan Kamasi Washington’a yarı Kübalı yarı Fransız ikiz kardeşler Ibeyi eşlik edecek. Bu ikiliye dikkat, geçtiğimiz yılın en sarsıcı albümüne imza attılar. Öyle bir müzikleri var ki ayinden hallice. Tüyler diken diken… R&B ve soul tınıları ile çift vokali inanılmaz iyi kullanıyorlar. Oya adlı şarkılarını konsere gitmeden dinleyin deriz.

French Quarter/Hugh Coltman

(15 Temmuz/Uniq Açık Hava Sahnesi)

Önce mekandan söz edelim Uniq’in arka tarafına yapma çimlerden oluşan oturmalı bir alan kuruyorlar. Özlenen açık hava festivalleri tadında keyifli bir sahne ortaya çıkıyor. Buğulu vokali ile Hugh Coltman, Nat King Cole’un zamansız şarkılarını sizler için farklı bir şekilde yorumlayacak. Bu arada Hugh Coltman sahnede aşırı karizmatik bir vokal oluyor.

Nile Rodgers, Chic ve Unknown Mortal Orchestra

(28 Haziran/KüçükÇiftlik Park)

Festivalin tek gecelik yıldızlar karması. Daft Punk, Madonna, David Bowie ile çalışmış bir gitar ustası Nile Rodgers, grubu Chic ile geliyor. Geçmişten disko ve funk sularına doğru bir kapı açılacak ve ayaklarınız kendi kendine oraya sürüklenecek. Hemen öncesinde ise daha önce verdikleri konserde Salon’da biletleri hemen tükenmiş olan Unknown Mortal Orchestra sahne alacak. Saykedelik pop’un en dikkat çekici isimlerinden biriler. Her bir şarkısı oldukça ilham verici.

Haberin Devamı

Gregory Porter ve Roberta Gambarini

(25 Temmuz/Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi)

Amerikalı caz vokalisti ve 2014 Grammy ödüllerinde “En İyi Caz Albümü” ödülünü alan Gregory Porter ve caz vokalin etkileyici ismi Roberta Gambarini, Neşet Ruacan ve Ferit Odman gibi yerli sahnenin veteranlarından oluşan TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’yla birlikte festival takipçilerine özel bir konser sunacak. Gecenin devamında Gregory Porter son albümüne de yer vereceği konserle Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde olacak.