Gazete Vatan Logo

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu'ndan ‘veri tabanı kopyalama’ açıklaması

Belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanının kopyalanması talimatı ile ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bu talimatlar olacak. Daha birçok tedbirimiz olacak. Bunlar mahalli düzeyde olabilir. Zira uzman ekiplerimiz çalışıyor" dedi. İBB’den yapılan açıklamada da "Kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu'ndan  ‘veri tabanı kopyalama’ açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun müfettişleri büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirmesi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İmamoğlu’ndan peş peşe açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP'li meclis üyeleriyle bir araya geldi. Belediye binasındaki kokteyl salonunda, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile gelen İmamoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanının kopyalanması talimatına ilişkin sorusu üzerine İmamoğlu, bu tür talimatların olacağını söyledi. İmamoğlu, şöyle devam etti:"Daha birçok tedbirimiz olacak. Bunlar mahalli düzeyde olabilir. İnsan kaynakları tespiti düzeyinde olabilir. İştirakler düzeyinde olabilir. Şu an tek tek bunları sıralamaya vakit yetmez. Zira uzman ekiplerimiz çalışıyor. Basına sızıyor, görüyorum. Çok da önemli değil. Belki sızmaması gerekir ama bizim için şeffaflık ana prensip olduğu için orada bir şey yok. Sadece İstanbul'un hafızasını kamu içerisinde hukuka uygun bir şekilde muhafaza etme talimatıdır."Açıklamanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, meclis salonunda basına kapalı olarak gerçekleşen CHP meclis grubu toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

İBB’DEN AÇIKLAMA: VERİLERİN KURUM DIŞINA ÇIKARILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden "veri tabanı talimatı" haberleri üzerine açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İlgi yazıyla amaçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve alt yapılarının yedeklerinin ve log kayıtlarının, bilgi güvenliği standartlarına uygun olarak, 31 Aralık 2018, 31 Mart 2019 ve 18 Nisan 2019 tarihli olmak üzere Büyükşehir Belediyesinin dijital arşivinde tutanak ile kayıt altına alınması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi veri merkezinde muhafaza edilmesi olup, kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değildir. Bütün iş ve işlemler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde; ilgi yazı ile görevlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye müfettişlerinin başkanlığında yapılacak olup İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında mevcut yetkilendirilmiş bulunan kişilerin nezaretinde gerçekleştirilecektir."

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlundan  ‘veri tabanı kopyalama’ açıklaması