Gazete Vatan Logo

İstanbul birinciliği Antalya’dan kapacak

Turizmciler bu yıl 35 milyar $ gelir, 43 milyon turist bekliyor. İlk sırayı alan Antalya’nın ise tahtını 1-2 yılda kaptıracağı öngörülüyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilk 4 aylık verilerine göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı en fazla olan ülkelerin sırasıyla, Almanya, İran, Gürcistan, Bulgaristan, Rusya olduğunu, bu yıl İran’dan gelen turist sayısında ciddi oranda artış beklediklerini söyledi. Ulusoy, “2014 yılı sonu itibarıyla Türkiye’ye gelecek toplam turist sayısının 43 milyon, turizm gelirinin ise 35 milyar dolar civarında gerçekleşeceği tahmin ediyoruz” dedi.

İranlılar çıkışta

Ulusoy, 2013 yılında Türkiye’nin turizm gelirinin 32.3 milyar dolar olduğunu belirterek, bu gelirin büyük bir bölümünün Antalya bölgesi başta olmak üzere İstanbul ve Muğla’dan elde edildiğini söyledi. Pronto Tur Başkanı Ali Onaran ise Ramazan ayında yurtiçi ve yurtdışı taleplerinde daralma olduğunu, bu bakımdan fiyatların biraz daha uygun olabildiğini belirtti.

Haberin Devamı

İranlılar’ın iyi bir çıkış yaptığına dikkati çeken Onaran, şöyle devam etti: “Bu yıl Pronto olarak yaptığımız kontratlarla, getirdiğimiz Fransız turist miktarını iki katına çıkarıyoruz. Antalya yıllardır ağırladığı turist olarak başı çekiyor ama 1-2 yıl içinde tahtını İstanbul’a kaptıracağını düşünüyorum. Büyümeye devam ediyoruz ama unutmamalıyız artık turizmde 1. ligde oynuyoruz ve rakiplerimiz çok güçlü. Elimizde muhteşem bir ürün var ve bu ürünümüzü çok dikkatli pazarlamalıyız. Ben bu yıl geçen yılın rakamlarının belki yüzde 2-3 üzerine çıkabileceğimizi düşünüyorum.”