Gazete Vatan Logo

İstanbul Aydın Üniversitesi

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, klasiğin ötesine geçip ‘Çözüm Ortaklığı ve Yerinde Uygulama’ sistemini başlattı

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini çağdaş değerlerle donatan, kendini geliştirme yolunda eleştirel ve etik düşünme yeteneğini kazanan, lider kişilikli bireyler olarak yetiştirmeyi kendine ilke edindi. Akademik eğitimin yanı sıra kişisel gelişim ve mesleki becerilerin artırılmasına da önem veren Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, bünyesindeki gelişim merkezleri ile öğrencilerine bu yönde hizmet veriyor. Hedefimiz çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiye sahip, teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak bilgiyi üretime dönüştürebilen, yabancı dil bilen elemanları yetiştirebilecek çağdaş, değişimleri sürekli içine alan öğretim programlarını uygulayan, konumunda örnek ve yenilikçi bir yüks eköğretim kurumu olmaktır. Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetin değerlerine, laik ve demokratik düşünceye sahip, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş bireyler yetiştirecek öncü eğitim ve öğretim kurumları içinde yerimizi alacağız. 2004-2005 yılında Bahçelievler Kampüsü ve 2005-2006 yılında Florya Kampüsü ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İstanbul Aydın Üniversitesi, öğrencilerine yükseköğretim olanakları sağlıyor. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu İstanbul Aydın Üniversitesi’ne bağlı olarak 28 gündüz ve 19 ikinci öğretim olmak üzere toplam 47 önlisans programında, 245 akademik personelle 70 bin metrekare kapalı ve 15 bin metrekare açık alanda konuşlanmış, çağdaş donanımlı fiziki mekanlar ile 5000 civarında öğrenciye eğitim-öğretim vermektedir. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim dili 6 önlisans programında İngilizce, 41 önlisans programında Türkçe olup isteyen her öğrenci bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi görmektedir..

Eğitimde sürekli geleceği hedefleyin

ÜLKELERİN gelişmesinde eğitim ve öğretim en önemli itici güçtür. Bütün kalkınma planlarının temelinde eğitim vardır. Eğitim-öğretimde sürekli geleceği hedefleyen, çağın teknolojisini yakalamış, toplumun sektörel bazda arzu ettiği insan gücünü yetiştirmek hedef alınmalıdır. Yüksekokulumuzda yapılmaya çalışılan ve bu amaçla işlenen politika da budur. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu klasiğin ötesine geçip eğitimde Çözüm Ortaklığı ve Yerinde Uygulama Sistemi hayata geçirildi. Yüksekokulumuzun işbirliği yaptığı ve sayıları 3000’in üzerindeki sektöründe lider çözüm ortağı kuruluşlarda öğrencilerimiz haftada en az bir gün bölümün göre çalışmaktadır. Her bir öğrenci, idarece belirlenmiş ayrı bir kuruma gitmektedir. Aldığı teorik bilgileri, okuldaki uygulama dışında, bu kurumlarda öğrenci kendi uygulamaktadır. Biz biliyoruz ki piyasanın istediği elemanda üç ana özellik birlikte olmalıdır. Bunlar uygulanma değeri olan bilgi, iyi bir bilgisayar okur yazarlığı ve ihtiyacına cevap verebilecek bir yabancı dildir. Bu üç yetenek ve beceriye sahip olan birinin işsiz kalması az ihtimaldir. Yüksekokulumuza kayıt yaptıran öğrencilerin yüzde 70’lik oranı İngilizce hazırlık programına devam etmektedir. Ülkemizde meslek yüksek okulları arasında ikinci yabancı dil uygulamasını başlatan Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nda 1. sınıftan itibaren isteyen her öğrencimiz Çince, İtalyanca, Almanca ve Rusça dillerinden birini ücretsiz olarak ala bilmektedir.

Türkiye gençlerimizin omuzlarında lider ülke konumuna gelecektir

GÜNÜMÜZDE toplumun beklentilerine cevap verebilen, bilgi kullanımına ve teknolojilerine hakim, en az bir yabancı dili profesyonel iş yaşamında kullanabilen, araştıran, sorgulayan ve üreten, yaşam için gerekli bilgilerin yanısıra kendini her alanda yenileyen, katılımcı, evrensel boyutlarda bağımsız düşünebilen ve çalışabilen insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Modern çağın ihtiyacını dikkate alarak, lise ve dengi okul mezunlarına yükseköğrenim imkanını sağlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve eğitilmiş insan kaynaklarının oluşumuna katkıda bulunmak adına ülkemizde bir ilk olan vakıf meslek yüksekokulunu hayata geçirdik.

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, uzman öğretim kadrosu, ayrıcalıklı, çağdaş ve sürekli yenilenen pogramları, Türkiye’de ilk defa uygulanan Mesleki İngilizce Hazırlık Eğitim Programı ile sizleri buluşturuyor.

Ayrıcalıklı bir kurum

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, çağdaş teknik donanımı, fiziki yapısı, seçkin çözüm ortakları ve akademik kadrosu, uluslararası eğitim işbirlikleri, lisans ve devamını sağlayan sınırsız öğrenme özgürlüğü, zengin sosyal yapısıyla 21. yüzyılın gerektirdiği bilgileri, bilinci, girişimci ve yaratıcı ruhu sizlere kazandıracak olan ayrıcılıklı bir yükseköğretim kurumudur. Ülkemizin, öğrencilerimizin de katkılarıyla bilimde, akılda, teknolojide ve dünya siyasetinde lider ülkeler konumuna yükselebilceğine yürekten inanıyorum. Öğrencilerimizin mesleklerinin en iyisi olarak kariyerlerini planlamaları ve mutlu bir geleceğe merhaba demelerini diliyorum. Bu dileklerimizin gerçekleşmesi için aralıksız çalışıyoruz. Bundan da mutluluk duyuyor ve ülkemizin çağdaşlaşmasındaki yolculuğun ancak uygulanabilen ve ürüne dönüşen bir mesleki eğitimle hız kazanacağına inanıyoruz.

Başarılı öğrencilerimizi burslarla destekliyoruz

ÖĞRENCİLERİNİN başarılarını desteklemek için vermiş olduğu bursların yanısıra yurt içi ve yurt dışındaki farklı burslardan da faydalandıran İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, burs olanaklarıyla birçok başarılı öğrenciye yükseköğretim imkanı sunuyor.

Tam Öğrenim Ücreti Bursu: Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu programlarını ÖSYM kılavuzunda belirtilen burslu kontenjanı tercih ederek yerleştirilen öğrencilerden öğrenim ücreti alınmadan verilen burslardır. 2007-2008 döneminde üniversitemizi tercih eden başarılı yaklaşık 300 öğrenciye Tam Öğrenim Ücreti Bursu verilecektir. 2006-2007 akademik yılında Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nda 621 öğrenciye tam öğrenim bursu verildi.

Fulbright Bursu: Türkiye-ABD Kültürel Mübadele Eğitim Komisyonu tarafından, öğrenimlerine ABD’de devam etmek isteyen öğrencilere her yıl yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırma bursları vermektedir. 2007’de bir ilk gerçekleştirilerek Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu öğrencilerine de karşılıksız Fulbright bursları verilmeye başlandı.

AKEV Başarı Destek Bursu: Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) amaçları doğrultusunda eğitimin değişik kademelerinde öğrenim gören, maddi gelirleri kısıtlı başarılı öğrencilerle değişik etkinliklerde derece alan öğrencilere her yıl Mütevelli Heyeti tarafından AKEV Başarı Destek Bursu verilmektedir. Üniversitemizin kurucu vakfı olan AKEV tarafından Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nda okuyan başarılı öğrencilerin başarı düzeylerine göre öğrenim ücretlerinin % 75, % 50 ve

% 25 oranlarında AKEV Bursu verilir. 2006-2007 akademik yılında 210 öğrenciye AKEV Bursu verildi.

Yüksek Onur Bursu ve Belgeleri: Her dönem sonunda bölüm ve üniversite birinci, ikinci ve üçüncüleri ile değişik etkinliklerde derece alan öğrencilere burs ve başarı ödülleri verilmektedir.

2007-2008 eğitim öğretim yılı ücretleri

2007-2008 eğitim-öğretim yılında Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın mesleki yüksek öğretime sağladığı parasal katkıların sonucu olarak Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nda yürütülen önlisans programları İngilizce hazırlık sınıfı öğretim ücreti 4.750 YTL, öğretim dili İngilizce olan Dış Ticaret ve Avrupa Birliği (İngilizce), İşletme (İngilizce) ve Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çevirmenlik (İngilizce) programları gündüz öğretim ücreti 5.250 YTL, ikinci öğretim ücreti 5.750 YTL, öğretim dili Türkçe olan programların gündüz öğretim ücreti 4.750 YTL, ikinci öğretim ücreti 5.250 YTL’dir.


NOT: Bu ücretlere % 8 KDV dahil değildir. Ücretler peşin ödenebileceği gibi 10 taksit halinde de ödenebilir.

Misyonumuz

ANADOLU Bil Meslek Yüksekokulu ülkemizin ekonomi, endüstri ve sosyal alanları başta olmak üzere diğer hizmet alanlarındaki özel ve resmi kurum veya kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli insan gücünü yetiştirmek, istihdam sorunlarına çözüm olmak amacıyla bilgisayar ve enformatik teknolojileriyle donanmış, çalıştığı iş yerinde farklılık yaratabilen, verimliliği arttıran ülkemizin ihtiyaç duyduğu kaliteli, araştırmacı ve girişimci insan kaynaklarını oluşturmaktadır.

Vizyonumuz

ANADOLU Bil Meslek Yüksekokulu, alanında uzman, çağın gerektirdiği bilgiyi yaşamla bütünleştirebilen, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, teknolojiye hakim ve en az bir yabancı dil bilgisine sahip bireyler yetiştirme sorumluluğuyla ayrıcalıklı eğitim programlarını hayata geçirmeyi kendine hedef edinmiştir.

Kontenjanlar

ÜNİVERSİTEMİZ eğitim-öğretim izninin alınmasıyla lisans programlarında öğretim, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı başlayacaktır. Üniversitemize bağlı Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu’nda halen 4764 önlisans öğrencisi eğitim-öğretim görmektedir. 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için 2735 önlisans ve izin alınması halinde 900 lisans olmak üzere toplam 3635 öğrenci alınacaktır.

İletişim

Anadolu Bil Yüksek Okulu

Bahçelievler Yerleşkesi

Tel: 0212 - 442 61 60

Florya Yerleşkesi

Tel: 0212 - 425 61 51

www.anadolubil.edu.tr

www.aydin.edu.tr

Programlar

2002 yılında kurulan ve 2003 yılında akademik hayata başlayan Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, 2007-2008 akademik yılından itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde aşağıda belirtilen programlarda eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecektir.

Bankacılık ve Sigortacılık*

Bilgisayar Teknolojisi ve Prog.*

Büro Yönetimi ve Yönetici As.*

Çocuk Gelişimi

Dış Ticaret ve Avrupa Birliği*

Emlak ve Emlak Yönetimi

Grafik Tasarım

Gıda Teknolojisi

Girişimcilik ve Proje Yönetimi

Gümrük İşletme

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık*

Hastane Yönetimi ve Org.*

İnsan Kaynakları*

İnternet Gazeteciliği ve Yayın.

İşletme-Türkçe*

İşletme-İngilizce*

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı

Moda ve Tekstil Tasarımı*

Muhasebe

Otomotiv

Pazarlama

Radyo ve Televizyon Prog.*

Tasarım ve Basım Yayımcılık*

Turizm ve Otel İşletmeciliği*

Turizm Rehberliği*

Uluslar arası Lojistik*

Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çev.*

Yerel Yönetimler*

İngilizce Hazırlık programı
(*) Bu programların ikinci öğretimleri mevcuttur.

Haberin Devamı