Gazete Vatan Logo

İstanbul Avrupa’da devler ligine girdi

Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e İstanbul, İTO Başkanı Çağlar’ın deyimiyle ‘mührünü’ vurdu. Fuarda, Avrupa başkentleri arasında yer alan İstanbul, mega projeler ve maket sayesinde terör endişelerine rağmen yatırımcıların gözdesiydi.

İstanbul Avrupa’da devler ligine girdi

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM, dün kapılarını açtı. 26 bin 500 gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren fuarda, İstanbul’un tanıtımı ön plana çıktı. En büyük katılımını bu yıl gerçekleştiren İstanbul, fuarın girişinde Londra ve Paris çadırlarının arasında 685 metrekarelik bir alanda yatırımcılarla buluştu. Fuarda Avrupa başkentlerinin arasına giren İstanbul, Paris ve Londra çadırlarına göre daha fazla ziyaretçi ağırladı. Böylece İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibarıyla MIPIM’de bu yıl devler ligine girdi. İstanbul Gayrimenkul Yatırım Çadırı’nda bu yıl da Yaşayan İstanbul Maketi’nin yanı sıra 3. Havalimanı, 3. Köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü tanıtıldı.

Endişe var ama...

İstanbul, fuarda görkemli bir tanıtıma imza atarken, yatırımcıların aklında terör olayları vardı. Fuardaki Türk katılımcılar, yatırımcılardan teröre ilişkin sorular aldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nın açılışında yaptığı konuşmada yatırımcılarda endişe olduğunu belirterek, “Endişe illa ki yaşanıyor, yok diyemeyiz. Artık bu olaylar dünyanın her yerinde olabiliyor. Ancak bu olaya rağmen İstanbul dünyanın en güvenli şehirlerinden ve en temiz metropolü. Bugün Londra ne kadar güvenli ise İstanbul o kadar güvenlidir, bugün Paris ne kadar güvenli ise Ankara o kadar güvenlidir” diye konuştu. Çağlar, global yatırımcıların İstanbul’u çok iyi tanıdığını, yatırımcılar açısından bir sorun olmayacağını ancak turistler açısından sorun olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Yatırımcılara davet

Çağlar, İstanbul Çadırı ile Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü fuara vuracaklarını belirterek, “İstanbul, eşsiz bir konumda bulunuyor. Bize düşen İstanbul’un devasa potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak” diye konuştu.

Fuarda ikili görüşmelerin olacağına dikkati çeken İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Bütün ülkelerden yatırımcıları davet ettik. Yatırım fonları ve firmalar gelecek” dedi. Çadırı ziyaret edenler arasında Fransa Ekonomi Bakanı Macron da vardı.

Haberin Devamı

İstanbul maketine Nice kancası

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, maketin görsel şovları, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1.2 milyon euro olduğunu söyledi.

Çağlar, Yaşayan İstanbul Maketi’nin fuarda çok beğenildiğini belirterek, “Nice’teki bir müze maketin sergilenmesini istiyor. Ancak İstanbul’da sergilenmesini daha doğru buluyoruz” dedi.

1 milyon kartvizit alışverişi yapılıyor

- 1989 yılından bu yana düzenlenen MIPIM’e bu yıl 26 bin 500 gayrimenkul profesyoneli katılıyor.

- 89 ülkeden katılımın olduğu fuarda 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşu yer alıyor.

- Fuarda 1.000 proje sergileniyor.

- Fuar boyunca yatırımcılar arasında 1 milyon kartvizit alışverişi yapılıyor.