Gazete Vatan Logo

İstanbul Arel Üniversitesi, öğretim elemanı alacak! Başvuru şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman?

İstanbul Arel Üniversitesi 9 Ocak 2020 tarihli yayınlanan Resmi Gazete’de çok sayıda öğretim elemanı alımı yapacağını duyurdu. Prof. Dr., Doç. Dr., Doktor Öğretim Üyesi kadroları için Resmi Gazete’ye ilan veren İstanbul Arel Üniversitesi, birçok fakültesi için alım yapacak. Peki Başvuru şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman? Hangi belgeler isteniyor? İşte detaylar…

İstanbul Arel Üniversitesi, öğretim elemanı alacak! Başvuru şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman?

9 Ocak 2020’de çok sayıda öğretim elemanı alacağını duyuran İstanbul Arel Üniversitesi, birçok fakültesi için alım yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda Prof. Dr., Doç. Dr., Doktor Öğretim Üyesi kadroları için başvuru şartları ve istenilen belgeler belirtildi. İşte başvuru şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman? Hangi belgeler isteniyor? sorularının cevapları…

PROFESÖR KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLAR İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Profesör kadrolarına başvuracak adaylar; başvuru dilekçelerine, YÖK formatında özgeçmişlerini, 1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgesi) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 adet dosyayı ekleyerek Personel Daire Başkanlığı'na ileteceklerdir.

DOÇENT KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLAR İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; başvuru dilekçelerine, YÖK formatında özgeçmişlerini, 1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı ekleyerek Personel Daire Başkanlığı'na ileteceklerdir.

Haberin Devamı

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLAR İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adaylar; başvuru dilekçelerine (kadronun ilan edildiği fakülte/yüksekokula hitaben yazılacaktır), YÖK formatında özgeçmişleri,1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgelerini (lisans, yüksek lisans, doktora) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı ekleyerek aşağıda adresi belirtilen Fakülte Sekreterliğine iletecektir. Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar; Fakülte/Yüksekokula hitaben yazacakları dilekçelerine, istenen belgeleri ekleyerek aşağıda belirtilen adreslere teslim edeceklerdir.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BAŞVURULARINDA İSTENEN BELGELER NELER?

Öğretim Görevlisi Başvurularında İstenen Belgeler; -Başvurdukları bölüm adı, ilan tarihi, yazışma adreslerini ve telefon numaralarını belirten dilekçe, (Dilekçeler başvuru yapılan Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Dekanlığına/Müdürlüğüne hitaben yazılacaktır) -Özgeçmiş, (YÖK Formatında) -ALES belgesi, -Yabancı dil sınav belgesi, -Onaylı lisans, yüksek lisans diplomaları ve varsa doktora öğrenci belgeleri, -Onaylı lisans Transkripti, -Nüfus cüzdanı fotokopisi, -1 Adet vesikalık fotoğraf, -Varsa ilgili alanda bilimsel çalışmalarını kapsayan dosya.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Başvuruların Yapılacağı Adres ve İrtibat Telefon Numaraları Adres: Kemal Gözükara Yerleşkesi, "Türkoba Mah. Erguvan Sk. No: 26/K Tepekent-Büyükçekmece İST

Başvuru Yapılacak Birim İrtibat Telefon Numaraları:

Personel Daire Başkanlığı

Ferda ÖZBEK / Müdür (0 850 850 27 35/1490)

İpek ŞAHİN / Personel Uzmanı (0 850 850 27 35/1270)

Yeliz ERDOĞAN / Personel Uzmanı (0 850 850 27 35/1462)

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Son başvuru tarihi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür. Müracaatlar elden veya posta yoluyla, yukarıda belirtilen ilgili adreslere yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan ve eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

ÖN DEĞERLENDİRME, SINAV VE SONUÇ TARİHLERİNE İLİŞKİN BİLGİLER NELER?

İlan Başlama Tarihi: 09/01/2020 (Perşembe)

Son Başvuru Tarihi: 23/01/2020 (Perşembe)

Ön Değerlendirme İlan Tarihi: 31/01/2020 (Cuma)

Sınav Giriş Tarihi ve Saati (Fakülte / Yüksekokul): 07/02/2020 (Cuma) Saat: 14.00

Sonuç Açıklama Tarihi: 13/02/2020 (Perşembe)

Ön Değerlendirme ve Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı web adresi: http://www.arel.edu.tr

Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Ön değerlendirme ve Değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5' lik not sisteminin 100’lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Kararıyla belirlenir.