Gazete Vatan Logo

İstanbul'a yolumu bulmaya gelmedim

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a ince mesaj

Başbakan Erdoğan’ın, “İstanbul’da çöp, çukur, çamur kalmadı” sözlerine, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “O zaman Dilara nasıl öldü?” diyerek yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu, aynı gün İstanbul Bayramtepe’nin çamurlu sokaklarında gezdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Topbaş, dün Sarıyer’de AKP teşkilatıyla bir araya geldi. Topbaş, özetle şöyle konuştu:

CHP’nin adayı dün Güvercintepe Mahallesi’ne gidiyor. Eski Küçükçekmece’nin, şimdiki Başakşehir’in mahallesi. Ve ’çamur’ diyor. Bunları çamur çekiyor zaten. Çamur çekiyor bunları. Sayın Başbakan 3Ç, dedi. Çamur, çukur, çöp. Bu şehir ne haldeydi biliyoruz, hafızamız taze. Gittikleri mahalle 3 dönem CHP’li Küçükçekmece Belediyesi döneminde ortaya çıkmış yer. Plansız, programsız, gelişigüzel yer. Sor bakalım ne zaman oldu diye, niye böyle diye, kimin marifeti diye sor. Yok. ’İşte bulduk ya’ diyor. Ama bunları temizlemek düzeltmek de bize düşüyor. Güvercintepe, Şahintepe, Altınşehir diye mahalleler var. Altyapı sorunları var. Niye çünkü plansız. Altyapısını yapıyoruz. İGDAŞ doğalgaz, İSKİ atıksu kanalları yapıyor. Kaz kapat, bir daha kaz bir daha kapat yapamayız. O kadar bonkör değiliz.

’Kağıttepe’ denmez

Ne kadar kentle ilgili olduğunu, bilgili olduğunu da görüyoruz. Önce bir yerleşim alanının tarihini, geçmişini, nasıl geliştiğini, hangi noktaya geldiğini, beklentinin ne olduğunu, önceden bir siyasinin okuması lazım, öğrenmesi lazım bilmiyorsa. Ondan sonra çıkar halkın önüne, söylediğim şey yanlış anlaşılmasın der. Kalkıp da Kağıthane’ye Kağıttepe demez, Nurtepe, Gültepe mahallelerini ilçe zannetmez. Önce bir bakarsın. Şehir öyle bir şehir ki 20 senede tamamını kavrayamazsın. Bu şehir insanın yıllarını alır. Bir dünya bu şehir. Daha önce de Sefa Sirmen gönderilmişti. Hep dışardan. Şimdi bir tane daha gönderdiler.

Topbaş, soru üzerine varlıklı bir aileden geldiğini, mal varlığını da gerekli yerlere bildirdiğini söyledi. Topbaş, Kılıçdaroğlu’nun düello davetiyle ilgili, “Benim üzerimden kahraman olmaya çalışıyor. Buna izin vermem. Kendilerini anlatsınlar” dedi.

Topbaş ayrıca Şişhane-Taksim ve 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi arasındaki 7.5 kilometrelik metro duraklarını 30 Ocak günü Başbakan Erdoğan’ın da katılımıyla açacaklarını söyledi.


Yol değil, hırsızlıkları bulmak için geldim


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Anadolu yakasındaki seçim startını Tuzla’dan verdi. Kılıçdaroğlu, tüm gününü Anadolu Yakası’nda geçirirken, partililerin oluşturduğu konvoyla önce Tuzla’ya geldi. CHP Orhanlı İlçe Teşkilatı’nda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, “İstanbullular’a hizmet sunmak için yola çıkıyorum. Bugün Tuzla’dan hareket ediyoruz” dedi ve şöyle konuştu:

Başbakan, ’İstanbul’da çöp, çukur, çamur yok’ demişti. Bir ayakkabıyı feda ettik. Çimenlerde gezerek değil, çamurda, çukurda bir ayakkabıyı feda ettik. Başbakan isterse o ayakkabıyı postayla kendisine göndeririz.

(İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kendisi hakkında yaptığı müfettiş benzetmesine yanıt olarak) İstanbul’a müfettiş ya da denetim elemanı olarak değil, hizmet etmek için geldim. Kendisine hodri meydan diyorum. Topbaş sokağa çıksın, halkın arasın girsin. İstanbul’un varoşlarını benimle gezsin. Kadir Topbaş yürüyüş bandından aşağı insin. Yürüyüş bandında koşarken istanbul’u gezdiğini sanıyor. Ayaklarına çizmeleri giysin benim gibi İstanbul’u gezsin. Biz, İstanbul’un gerçeğini ve sorunlarını iyi bilen insanlarla yola çıkıyoruz.

(Başbakan’ın ’Kılıçdaroğlu, İstanbul’da adres versek bulamaz’ sözlerine yanıt olarak) Biz İstanbul’da yolumuzu bulmaya gelmedik. İstanbul’da sizin yaptığınız hırsızlıkları bulmaya geldik. Onlar ihalelerle yolunu bulma ustasıdırlar. Nasıl buluyorlar, ihalelerle buluyorlar. Onlar yol bulma ustası. Biz halkın sorunlarına sahip çıkma ustasıyız. Aramızda fark var.

‘Bilgisayar kullanamıyor’

Dürüstlük diyoruz, kör kuruşun hesabını soracağız. Saydamlık diyoruz, bize hesap sormalısınız. Biz size hesap verme onuruna sahip olacağız. Biz Topbaş’ın yaptığı gibi, yürüyüş bandında koşup ahkam kesmeyeceğiz. Biz halkla beraber halkın arasında olacağız. Kadir Topbaş, ’Kılıçdaroğlu’na elektronik rehber vereceğiz. Yolunu, izini bulsun, kaybolmasın’ demiş. Acaba kendisi bilgisayar kullanmasını biliyor mu?

Hz. Ömer, devletin işini devletin mumuyla, özel işini kendi mumuyla yaptı. Biz de aynısını yapacağız. Bu kenti 15 yıldır yönetenlerin çocukları gemi sahibi oldu, kendilerinin hanları, hamamları var. Başbakan İstanbul’a geldiğinde krampon alacak parası yoktu. Bu değirmenin suyu nereden geliyor soracağız?



Haberin Devamı