Gazete Vatan Logo

İstanbul'a yıldız yağacak

HSBC’nin eski binası, The İstanbul Edition dünya yıldızları ile ‘Hadise’ yaratacak

Palmali Group’un sahibi, Azeri asıllı işadamı Mübariz Mansimov’un TMSF’den alıp otele dönüştürdüğü HSBC’nin eski binası, yarın kapılarını The İstanbul Edition olarak açıyor. Otelin açılışına Brad Pitt ile oynadığı Truva filmi ile ünlenen Diane Krueger, Dior ve Lanvin gibi dünya markalarının reklam yıldızı Lily Donaldson, Dolce&Gabbana’nın yüzü David Gandy, Fringe dizisinde oynayan Amerikalı aktör Joshua Jackson gibi ünlü isimler katılacak. Gecede Hadise konser verecek, ünlü DJ’ler gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alacak.

Palmali Group’un sahibi, Azeri asıllı işadamı Mübariz Mansimov’un TMSF’den 90 milyon dolara satın alıp 150 milyon dolarla lüks otele dönüştürdüğü HSBC’nin eski binası, yarın kapılarını The İstanbul Edition olarak açacak. Otelin açılış gecesine dünya çapında ünlü film yıldızları, modeller, iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok isim katılacak.

Edition markasının yaratıcısı Ian Schrager, Billionaire Club’ın sahibi İtalyan işadamı Flavio Briatore, Cipriani’nin sahibi Giuseppe Cipriani, Brad Pitt ile oynadığı Truva filmi ile ünlenen Diane Krueger, Dior ve Lanvin gibi dünya markalarının reklam yüzü olan Lily Donaldson, Dolce&Gabbana’nın yüzü David Gandy, İngiliz model ve Burberry’nin yüzü Edie Campbell, İngiliz aristokrat Dan MacMillan, model Sasha Volkova, Fringe dizisinde oynayan Amerikalı aktör Joshua Jackson, İngiliz moda tasarımcısı Richard Nicoll, Kinder Aggugini ve Bella Freud, ünlü sanat yönetmeni Jerry Stafford gibi ünlü isimler katılacak.

Kral dairesi 7.500 euro

Gecede Türkiye’yi Eurovision’da temsil eden Hadise de sahne alacak. İngiliz aristokrat Dan Williams, Jefferson Hack ve Misty Rabbit ise gecenin ilerleyen saatlerinde program yapacak. Genel mimarisi Haluk Tümay tarafından yapılan, iç tasarımı merkezi New York’ta bulunan Gabellini Sheppard Mimarlık ofisinin imzasını taşıyan The Istanbul Edition’da Billionaire Club, Cipriani restoran, 1.900 metrekarelik kapalı yüzme havuzlu ESPA SPA Gold Bar, oturma salonu ve özel film gösterimi odası ve 914 metrekarelik etkinlik salonu bulunuyor.

Geçen hafta yapılan otelin tanıtım toplantısında konuşan The Istanbul Edition Genel Müdürü Sedat Nemli, Avrupa’nın ilk, dünyanın ikinci Edition otelinin “The İstanbul Edition” olarak İstanbul’da açılacağını söyledi. Nemli, dünyada Edition’ın ilk otelini Hawai nin Honolulu kentindeki Waikiki de açtığını hatırlatarak, “Edition un amacı yıldızı parlayan şehirlerde olabilmek. Edition, bundan sonra da dünyanın belli yerlerinde yer almaya ve büyümeye devam edecek” açıklamasını yaptı.

Yatırımı Palmali ve ISR Group tarafından gerçekleştirilen, işletmesi ise Marriott International ait olan The Istanbul Edition’da 78 oda ve bir kral dairesi bulunduğunu belirten Nemli, yaz sezonunda oda fiyatlarının 400 euro, kral dairesinin ise 7 bin 500 euro olacağını açıkladı. Palmali Grup Başkan Yardımcısı Kerem Tümay ise otel için 150 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ve Marriot ile otel işletmesi için 25 yıllık anlaşma imzalandığını bildirdi.

TRUVALI HELEN DE GELİYOR

The İstanbul Edition otelinin bulunduğu bina eski HSBC merkezi... Binaya 20 Kasım 2003’te bombalı saldırı düzenlenmişti. Palmali Group binayı aldı ve otele dönüştürdü. Otelin açılışına ‘Helen’ rolü ile Truva filminin yıldızı olan Diane Kruger de katılacak.

Haberin Devamı