Gazete Vatan Logo

İstanbul’a su sevkiyatı durduruldu

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan kaynaklardan Melen hattının Sakarya’nın Karasu İlçesi Kuzuluk Mahallesi’ndeki bölümünde patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle su akışı kesilirken, bölgedeki evleri ve ahırları sular altında kaldı.

Bugün saat 14.30 sıralarında yaklaşık 180 kilometrelik Melen hattının Karasu Kuzuluk Mahallesi’nden geçen bölümünde bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. 2.5 metre çapındaki borunun patlaması sonrasında İstanbul’a gönderilen su büyük gürültüyle akarak 2 kilometre uzaklıkla bulunan Kuzuluk Mahallesi’ndeki ev, ahır ve samanlıkları sular altında bıraktı.

Patlama nedeniyle hattan İstanbul’a su sevkiyatının durdurulduğu belirtilirken evlerini ve ahırlarını sula altında kalanlar, "Kapımızda oynayan çocuklarımıza birşey olsaydı bunun sorumlusu kim olacaktı. Hayvanlarımızın yiyeceği ve evimizin birinci katında bulunan eşyalarımız suya kapılıp gitti. Suların yükselmesini görünce panik yapıp evimizin üst katlarına çıktı. Yetkililerin gelmesini bekledik fakat Karasu belediye başkanı Mehmet İspiroğlu dışında kimse gelmedi" dedi.

Melen hattında patlamanın yaşandığı bölgeye gelen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada "Patlama sonrası hattaki su bölgeye boşaldığı için evler ve ahırlar sular altında kaldı. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için gerekenleri yapacağız. Bu sorunu da İSKİ yetkilileri ilettik" dedi.

Bu arada hattaki patlama nedeniyle hattan İstanbul’a su gönderilmesinin tamamen durduruldugu belirtildi.

Haberin Devamı