Gazete Vatan Logo

İstanbul'a Omar Souleyman sürprizi!

One Love Festival'in ilk konukları belli oldu. Sıradışı tarzıyla dünya çapında dikkat çeken Suriyeli Omar Souleyman, festivalin sürprizi...

14-15 Haziran tarihlerinde Parkorman’da gerçekleştirilecek festivalin ilk sürprizleri, sıradışı tarzıyla “Omar Souleyman” ve elektronik müziğin en üretken temsilcilerinden “Bonobo” oldu. Festival biletlerinin ön satışı başladı ve 9 Nisan'a kadar Biletix üzerinden gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en uzun soluklu şehir festivali “One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata”nın, büyük bir heyecan ve merakla beklenen programı belli olmaya başladı. Avantajlı fiyatlarla ön bilet satışları başlayan ve 14 – 15 Haziran tarihlerinde Parkorman’da düzenlenecek festivalde açıklanan ilk isimler, Ortadoğu’nun uluslararası düzeydeki ilk yıldızı, “Suriyeli Techno” tanımıyla özdeşleşen “Omar Souleyman” ve üretkenliğiyle elektronik müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri haline gelen Simon Green; diğer adıyla “Bonobo” oldu.

Ortadoğu’da düğünlerde ve şenliklerde çalınan müzikleri baştan yaratan, Shaabi tınıları ve vahşi Dabke ritimleriyle buluşturduğu sahne performansını Glastonbury, All Tomorrow’s Parties gibi uluslararası festivallere taşıyarak bu sıradışılığını Batı müzik dünyasında markalaştırmayı başaran ve Damon Albarn ve Björk gibi isimlerle aynı projelerde anılan Omar Souleyman, festivalcilere alışık olmadıkları, çılgın bir eğlence vadediyor. 5 albüm, sayısız turne ve sıradışı üretkenliğiyle dikkatleri üzerine çeken Bonobo ise, yarattığı müziğin zengin dokusu, duygusal etkisi ve derinliğiyle, “One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata” sahnesinde büyüleyici bir elektronik müzik performansına imza atmaya hazırlanıyor.

Festival coşkusunu doyasıya yaşamak üsteyen müzikseverler biletlerini, 24 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında, 2 günü de kapsayan kombine biletler olarak sadece 90 TL’ye alabilecek.

DÜĞÜN SALONLARINDAN DÜNYA ÇAPINDAKİ KONSERLERE...

Omar Souleyman, 1966 yılında doğduğu Suriye’nin kuzey doğusundaki Resulayn kasabasında buzuki, rebab ve Suriye halk müziğinin zengin melodileriyle tanıştı. 1996’da klavyeci bestekar Rizan Sa’id ile güçlerini birleştirerek, müziğini elektronik seslerle buluşturan ve bu sayede daha sert, hızlı, gürültülü ve heyecanlı bir tarz yakalayan Souleyman, kısa sürede bölgede düğünlerin aranan ismi haline geldi. Bugüne kadar 500’den fazla video kaydın ve birçok Youtube videosunun baş kahramanı olan Souleyman, 2011’de Glastonbury Festivali’nin sürpriz headliner’ı olarak ve Aralık 2013’te Norveç’te düzenlenen Nobel Barış Ödülleri töreninde sahne alarak dikkatleri üzerine çekti. Orta Doğu’da düğünlerde ve şenliklerde çalınan müzikleri baştan yaratan, Shaabi tınılarını vahşi Dabke ritimleriyle buluşturduğu “Suriyeli Techno” olarak tanımlanan müziğini uluslararası festivallere taşıyarak Damon Albarn ve Björk gibi isimlerin radarına takılan Omar Souleyman, festivalcilere alışık olmadıkları, çılgın bir eğlence vadediyor.

Haberin Devamı