Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul’a çok bağlıyız

İstanbul’a çok bağlıyız

İstanbul’a çok bağlıyız

Bu yıl yayınladıkları 11. albümleri The Optimist ile isimlerinin en beklenmedik, karanlık ve deneysel yönlerini açığa vuran ambient rock topluluğu Anathema, Avrupa turnesinin hemen sonrasında, özel bir sevgiyle bağlı oldukları ülkemiz müzikseverleriyle buluşmak üzere 16 Aralık İzmir Arena, 17 Aralık Volkswagen Arena, 18 Aralık günü Jolly Joker Ankara sahnesinde olacak. Aşina olduğumuz samimi ve büyüleyici Anathema performansı bu kez klasiklerin yanı sıra yeni parçalarla da taçlandırılacak. Konser öncesi vokal Lee Douglas ile konuştuk.

Ülkemizi çok sık ziyaret eden ve her konseri de büyük coşku ile geçen bir grup olarak burada sevilmenizin sebebini neye bağlıyorsunuz?

Türkiye’de çok fazla iyi müzik dinleyen, bizi takip eden hayranımız var sürekli iletişim halindeyiz. Kendimizi çok açık ifade eden, evrensel temalara sahip müzik yaptığımız için sanırım, insanlar müziğimizde kendilerini bulabiliyorlar. Bu bağlantıyı doğru kurduğumuza inanıyorum. Her zaman çok iyi konserler verdik bu yüzden de her turneye muhakkak Türkiye’den konser eklemeyi istiyoruz.

Haberin Devamı

Pek çok insan, 2010’da çıkan We’re Here Because We’re Here isimli albümünüzün Anathema için bir dönüm noktası olduğunu söylüyor...

Bir açıdan katılıyorum bu düşünceye çünkü bu albümden önce uzun bir ara verdik müziğe. Müzikte hala doğal bir evrimleşme gözlemliyorum. Ama dışarıdan baktığımda evet 2010 yılından sonra bu albümle ve daha sonra özellikle de Weather Systems’ten sonra grup daha başarılı bir hal aldı. Başarıyı neyle ölçüyorsun ve nasıl gerçekleşiyor? Sadece şarkıları yapıyoruz ve iyi olmasını umuyoruz. Aynı hızla devam ediyoruz. Sanıyorum aynı hızda devam etmek, insanların aklında kalmanızı sağlıyor. Onların sizin hakkınızda düşünmesini sağlıyor ki bu bir grup için oldukça önemli bir şey.

Büyük bir gösteri izleyeceksiniz

Bu konserde neler olacak? Ağırlıklı olarak yeni albüm Optimist’den mi şarkılar dinleyeceğiz?

Elbette ordan da şarkılar ağırlıklı olacak ama eskilerden de var. Çok daha büyük bir prodüksiyon ile geliyoruz. Görsel anlamda herkesin memnun olacağı bir sahne kurulumu ve bol bol şarkı ile geliyoruz.

Haberin Devamı

Yeni albümünüz Optimist’in yaratım süreci nasıl oldu?

Bir önceki albümümüzün devamı niteliğinde düşündük. Onun bittiği yerde, film bu albümde devam ediyor gibi. Yeni albümü yazılı bir anlatımdan çok bir film gibi düşündük. Şarkılar ve kullandığımız sesler filmden sahneler replikler gibi düşünün. Anathema 1-2 şarkı ile parlayan bir grup değil her albüm bir bütün halinde incelenmeli. Hala kayıtların teknolojik anlamda üst düzeyde olması, kitapçıkların dolu dolu içerikle olmasına hassaslık gösteriyoruz.