Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul'a 'Cehennem'den turist gelecek!

İstanbul'a 'Cehennem'den turist gelecek!

Tom Hanks’in başrolünü üstlendiği, bazı sahneleri İstanbul’da çekilen “Cehennem” bugün gösterime girdi. Filmin, İstanbul’a olan ilgiyi artıracağı tahmin ediliyor.

İstanbul'a 'Cehennem'den turist gelecek!

ABD'li yazar Dan Brown'ın milyar dolarlık Robert Langdon serisinin çok satan son kitabı "Inferno/Cehennem"in sinema versiyonu bugün gösterime giriyor. Ron Howard'ın yönettiği ve Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster ile Irrfan Khan'ın oynadığı filmin büyük çoğunluğu Venedik, Floransa ve İstanbul'da geçiyor. Özellikle Tarihi Yarımada, Ayasofya, Sultanahmet, Kapalıçarşı, İstanbul Üniversitesi ve Yerebatan Sarnıcı'nın kullanıldığı film, İstanbul görüntüleriyle ön plana çıkarken tarihi kente ilgiyi artıracağa benziyor.

Filmi izleyen sinema eleştirmenleri filmin İstanbul'a katkı sağlayacağı görüşünde birleşti. Dan Brown'un "Da Vinci Şifresi", "Melekler ve Şeytanlar" kitaplarının da ana karakteri olan Robert Langdon'ı tekrar canlandıran Tom Hanks, uluslararası bir gezi günlüğü olarak tanımladığı film sayesinde egzotik ve büyüleyici bir deneyim yaşadığını söyledi. Hanks, "Her zaman gerçek mekânlarda çekim yapmanın büyüleyici keyfini yaşadık" dedi. Filmin konusu ise şöyle: Simge bilim profesörü Robert Langdon başından vurulmuş bir halde Hastane odasında gözlerini açar fakat hiçbir şey hatırlamaz. Kendini bir anda ipuçlarını Dante'nin cehenneminde bularak çözmesi gereken korkunç bir senaryonun içinde bulur. Semboller zinciri Langdon'ı insanlık tarihini sonsuza dek değiştirebilecek çok farklı bir mekana sürükler. Burası üç imparatorluğun merkezi olmuş, insanlık tarihi kadar eski, dünyanın incisi İstanbul'dur. (Günaydın-İlker Gezici)

Haberin Devamı