Gazete Vatan Logo

İstanbul'a asıl kar bugün yağacak

Uzun süredir duyurusu yapılan kar yağışı İstanbul'a nihayet ulaştı. Yoğun yağış dünden beri etkili olurken, İstanbul'un bazı semtlerinde kar kalınlığı 30 santimi buldu. Bugün öğleden sonra hissedilen hava sıcaklığının -8'e düşmesi ve yoğun kar fırtınasının etkili olması bekleniyor. Tahminlere göre, İstanbul'da kar yağışı yarın akşama kadar etkisini sürdürecek.

İstanbul'a asıl kar bugün yağacak

İstanbul son yılların en yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Hafta başından itibaren sıcaklıklar 10 derece birden düştü. Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ile şehir merkezi beyaza büründü. Kartal, Beykoz gibi ilçelerde kar kalınlığı 30 santimi buldu. Şehrin önemli merkezlerinde ise kar kalınlığı 10 santim ile 25 santim arasında değişiyor.

Hissedilen sıcaklık -8'i bulacak, asıl kar yağışı bugün

Meteoroloji uzmanları, kar yağışının öğleden sonra etkisini artırarak devam etmesini bekliyor. Buna göre; bugün öğle saatlerinden itibaren hava sıcaklığı sıfırın altını görecek, hissedilen sıcaklık ise -8'e kadar düşecek. Yoğun kar yağışının yarın akşama kadar etkili olması bekleniyor.

Karla mücadelede 12 ton tuz kullanıldı

Kar kalınlığı ve yol durumuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde karla mücadele sorun yaşanmadığını duyurdu. Ekiplerin ana arter ve çevre yollarında tuzlama ve küreme çalışmaları yaptığı belirtilen açıklamada, "Sabah saatlerinde çevre yollarında trafik yoğunluğu oluştu. Özellikle kar lastiği kullanmayan ve kabak lastik ile trafiğe çıkan araçlar trafiğin aksamasında büyük etken oldu. Ana arterlerde karla mücadelede sorun yaşanmadı" denildi. Öte yandan son 24 saatte 11 bin 600 ton tuz, 235 ton solüsyon kullanıldığı belirtildi.

Haberin Devamı