Gazete Vatan Logo

İstanbul'a 7 büyük etkinlik

İstanbul, yarın resmen 2010 Avrupa Kültür Başkenti oluyor

Haliç Kongre Merkezi’nde Yekta Kara’nın sanat yönetmenliğinde ‘İstanbul Büyüsü’ sahnelenecek. Ayrıca, Mercan Dede, Zara ve Kıraç gibi isimler konser verecek. Yaklaşık altı bin kişinin hazırlık çalışmalarını yürüttüğü etkinliklere toplam 300 sanatçı katılacak.

İstanbul’u İstanbul yapan tüm değerleri tek sahnede toplamayı amaçlayan gösteriler 18.30’da resmi devlet töreni ve açılış konuşmalarıyla başlayacak. Etkinliğe ayrıca, 2010 yılında bu unvanı taşıyacak diğer şehirler olan Essen ve Pecs’in yönetici heyetleri, Sir Robert Scott gibi Avrupa Kültür Başkenti unvanının gelişimine büyük katkı sağlayan önemli isimler, bu unvanın yaratıcısı Melina Mercouri’nin kardeşi Spyros Mercouris ve Avrupa Komisyonu üyesi diplomatlar katılacak. Gece, Yekta Kara’nın yönettiği “İstanbul Büyüsü” adlı performansla devam edecek.

Eserde Sultan Abdülaziz, Mozart, Ahmet Adnan Saygun, Münir Nurettin Selçuk, Orhan Veli Kanık gibi farklı isimler tarafından, İstanbul hakkında üretilmiş 24 eser, farklı sanatçılar tarafından yorumlanacak.

Gösteriden sonra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un 2010 sürecini resmen başlatacak. Bunun için, Haliç Kongre Merkezi’nin önündeki iskelede, enerjisini İstanbul’dan alan bir gösteri olarak tasarlanan özel ışık ve havai fişek gösterisi yapılacak. Bir kilometrelik alanda, Altın Boynuz Haliç’i bir festival alanına çevirecek bu görsel şölen, aynı zamanda Taksim, Kadıköy, Pendik, Sultanahmet, Beylikdüzü ve Bağcılar meydanlarında kurulan özel ekranlardan da izlenebilecek. Aynı zamanda televizyon kanallarına verilecek görüntüler sayesinde Haliç’teki bu unutulmaz şölen, 13 milyon İstanbulluya ve tüm Türkiye’ye de ulaştırılmış olacak.

MÜZELER GECE AÇIK

Gecenin en büyük sürprizleri Taksim ve Kadıköy’de olacak. Daha önce Dubai, İngiltere, Fransa, İspanya ve Brezilya gibi ülkelerde yaptıkları gösterilerle adından söz ettiren Fransız Group F tarafından, Taksim’de Ateş Tiyatrosu, Kadıköy’de ise Balon Tiyatrosu yapılacak. Her ikisinin de sahnesi gökyüzü olacak. Haliç’teki gösterilerle eşzamanlı olarak, diğer merkezlerdeki konserler de başlayacak.

Taksim’de Tarkan, Kadıköy’de Mor ve Ötesi, Beylikdüzü’nde Nil Karaibrahimgil, Sultanahmet’te Mercan Dede, Pendik’te Kıraç ve Bağcılar’da Zara sahne alacak. Bu gösteriler, diğer meydanlardaki ekranlardan da tüm İstanbullular tarafından izlenebilecek.
Sanat etkinlikleri müzelerde de kesintisiz devam edecek. Aralarında Sakıp Sabancı Müzesi, Aşiyan Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı Müzesi’nin de bulunduğu İstanbul’un öne gelen kültür sanat merkezleri ve müzeleri bu özel gece için saat 24.00’e kadar açık tutacak.

Konserler ve konser alanları

TAKSİM

19.30: Kadıköy’de gerçekleşecek Balon Tiyatrosu’nun ekranlardan seyredilmesi ve Dj performansı. 20.10: Haliç’te gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisinin canlı olarak ekranlardan seyredilmesi. 20.30: Ateş Tiyatrosu / 21.15: Tarkan Konseri / 22.20: Kapanış.

KADIKÖY SAHİLİ

19.00: Balon Tiyatrosu 20.10: Haliç’te gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisinin canlı olarak ekranlardan seyredilmesi. 20.20: Mor ve Ötesi Konseri / 21.20: Kapanış.

PENDİK SAHİLİ

19.00: Kadıköy’de gerçekleşecek Balon Tiyatrosunun ekranlardan seyredilmesi. 20.10: Haliç’te gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisinin canlı olarak ekranlardan seyredilmesi. 20.20: Kıraç Konseri / 21.20: Havai fişek gösterisi ve kapanış.

SULTANAHMET MEYDANI

19.00: Mehteran Konseri 19.45: DJ Performansı 20.10: Haliç’te gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisinin canlı olarak ekranlardan seyredilmesi. 20.20: Mercan Dede Konseri

BAĞCILAR MEYDANI

19.00: Kadıköy’de gerçekleşecek Balon Tiyatrosunun ekranlardan seyredilmesi. 20.10: Haliç’te gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisinin canlı olarak ekranlardan seyredilmesi. 20.20: Zara Konseri

BEYLİKDÜZÜ MEYDANI

19.00: Kadıköy’de gerçekleşecek Balon Tiyatrosunun ekranlardan seyredilmesi. 19.30: Şaman Dans Grubu gösterisi. 19.55: DJ Performansı 20.10: Haliç’te gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterisinin canlı olarak ekranlardan seyredilmesi. 20.20: Nil Karaibrahimgil Konseri

Kaynak:İnternethaber


Haberin Devamı