Gazete Vatan Logo

İstanbul’a 200 bin liradan ucuz 3 bin ev

Kiptaş, 2018’de İstanbul’un ucuz konut ihtiyacına yönelik bir hamle yapacak. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, önümüzdeki yıl İstanbul’da 200 bin liradan ucuz, 3 bin sosyal konut yapacaklarını açıkladı

İstanbul’a 200 bin liradan ucuz 3 bin ev

İstanbul’da arsa maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle ucuz konut üretilemiyor. Özel sektör bu talebi karşılayamazken, kamu kurumları yoğun talebe cevep vermeye çalışıyor. TOKİ, Emlak Konut ve İstanbul’da belediye iştiraki Kiptaş ucuz konut çalışmalarını hızlandırdı.

Kiptaş, 2018 yılında kentsel dönüşüm projeleri ve sosyal konuta odaklanacağını açıkladı. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, önümüzdeki yıl 3 bin sosyal konut üretmeyi hedeflediklerini belirterek, “2018’de İstanbul’da 200 bin liradan ucuz sosyal konutlar yapacağız. Hiç evi olmayan vatandaşlar için üretim yapacağız. Evler kura ile sahiplerini bulacak” dedi.

Ranta karşıyız

Projelerden birinin Bahçeşehir’de memurlara yönelik olacağını dile getiren Yıldırım, 1.600-1.800 konutun memurlara satılacağını, bir diğer sosyal konut projesinin de Silivri’de hayata geçeceğini ifade etti. Silivri projesine yönelik eleştirilere de değinen Yıldırım, “Tarım arazisi olduğu ve yüksek katlı olacağı iddiaları gündeme geldi ama doğru değil. Planlı bir arsada 6-8 katlı yapılar yapacağız” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kentsel dönüşüm projelerine hazırlandıklarını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: “İstanbul’da birçok ilçe kendi içinde dönüşümü çözüyor. Kadıköy de kendi içinde dönüşüyor. Biz Fikirtepe’de varız. Fikirtepe’de vatandaşın mağdur olmaması için iflas eden 4-5 projeye girdik. Kentsel dönüşümde rantsal dönüşüme karşıyız. Fikirtepe başka bir hikaye.”

Haberin Devamı

Yıldırım, Anadolu yakasında Pendik ve Beykoz’da da çalışacaklarını, Pendik’te 800 konutluk proje yapacaklarını belirtti.

Maliyetine satış

KİPTAŞ, İstanbul Pendik’te 130 milyon liralık yeni bir konut projesinin satışlarına başladı. Yeşilce Aydos adı verilen proje, 10 blokta 331 konuttan oluşuyor. 2+1 ve 3+1 dairelere yer verilen projede fiyatlar 284 bin 280 liradan başlıyor. İsmet Yıldırım, şunları söyledi: “Burada sıfır kârla çalışıyoruz, maliyetine veriyoruz. 284 bin lira 2+1 daire için gayet uygun. Diğer firmalara da sık sık kârlarınızı düşürün çağrısı yapıyoruz. Arsa fiyatlarındaki artış ve sektöre başka alanlardan kişilerin girmesi nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Oysa herkes kendi işini yapmalı. Tekstilci tekstilde kalmalı, inşaatı bu işi bilen yapmalı.”

Haberin Devamı