Gazete Vatan Logo

İstanbul, Waldorf Astoria’yı hakediyor

Yıl sonuna kadar Hampton by Hilton da gelecek

Hilton Hotels Corporation Doğu Avrupa, Avusturya ve Türkiye Bölgesi Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, grubun şu anda Türkiye’de 4 markası olduğunu, yıl sonuna kadar 5’inci markaları Hampton by Hilton’u getireceklerini söyledi. Geriye bir tek lüks markaları Waldorf Astoria’nın kaldığını belirten Martin, “Waldorf Astoria’ya da Türkiye’den çok ilgi var. Pek çok büyük yatırımcı ile görüşüyoruz. İstanbul kesinlikle Waldorf Astoria’yı hakediyor” dedi.

Hilton Hotels Corporation Doğu Avrupa, Avusturya ve Türkiye Bölgesi Operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, grubun şu anda Türkiye’de Hilton, Conrad, Double Tree by Hilton ve Hilton Garden Inn markasıyla faaliyet gösterdiğini, bu yıl sonuna kadar 5’inci markaları Hampton by Hilton’u açacaklarını söyledi. Böylece sadece en lüks markaları Waldorf Astoria dışındaki tüm markalarıyla Türkiye’de büyümeye devam edeceklerini kaydeden Martin, bu marka için de birçok Türk yatırımcısının kapılarını çaldığını söyledi. Waldorf Astoria konusunda çok seçici olduklarını anlatan Martin, “Waldorf Astoria’ya Türkiye’den çok ilgi var. Birçok büyük yatırımcı ile görüşüyoruz. Ama bu konuda çok seçiciyiz. Doğru lokasyonda olmak ve doğru yatırıma onay vermek istiyoruz” dedi.

Çift markalı ilk otel Bursa’ya

Çok üst düzey bir marka olduğu için Waldorf Astoria konusunda bu kadar seçici olduklarını yineleyen Didier Martin, “İstanbul gibi bir şehire bu oteli getirmek isteyenlerin sayısının fazla olması çok normal. Bu konuda çok teklif alıyoruz. İstanbul kesinlikle bir Waldorf Astoria’yı hakediyor” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin çok kısa sürede gerçekleştirdiği çarpıcı büyümenin kendilerini çok etkilediğini kaydeden Martin, İstanbul Anadolu yakası ile Anadolu’da yeni oteller planladıklarını anlattı. Didier Martin, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin 70 milyon nüfusu bile başlı başına bir yatırım sebebidir. İstanbul dışında çok markalı otel yok. Bu eksikliği gördük ve yatırımlarımıza başladık. Bu yıl Kütahya, Şanlıurfa ve Konya’da otellerimiz açtık. Kasım başında Mardin’de Garden Inn, yıl sonunda Ordu’da Hampton by Hilton, Bursa’da ise hem Hilton hem Hampton by Hilton olarak hizmet verecek otellerimiz açılacak. Hilton Bursa ve Hampton by Hilton Bursa, Hilton Worldwide’ın Türkiye’deki ilk çift markalı oteli olacak. Böylece 2011 sonunda Türkiye’de 10 otel açmış olacağız. 2012’de havaalanında bir Garden Inn açacağız. Gaziantep’te yer arayışımız sürüyor. İstanbul 2 Hilton’u bile kaldırır. Anadolu yakasında büyüme fırsatının büyük olduğunu düşünüyoruz. Büyük şehirlerden sonra orta büyüklükteki şehirlerde Garden Inn ve Hampton by Hilton açabiliriz. Bu iki markayla çok hızlı büyüyeceğimize inanıyoruz.”

Ekonomi markası ‘Hilton Garden Inn’ İstanbul’da

HILTON Worldwide, Türkiye’de hızla büyüyen portföyündeki dördüncü Hilton Garden Inn olan Hilton Garden Inn Istanbul Golden Horn, dün açıldı. Adını Haliç’ten otelde 210 oda, 24 saat açık iş merkezi, her yerde ücretsiz Wi-Fi internet erişimi, uzaktan yazdırma imkanı bulunuyor. Hilton Garden Inn Küresel Başkanı Adrian Kurre, “İstanbul’da ilk otelimizi açmaktan mutluluk duyuyoruz. Hilton Garden Inn markamızı Türkiye’de konumlandırmak için 2010’dan beri çalışıyorduk. Bugün her biri önemli yerlerde 4 otelimiz misafirlerimize hizmet veriyor. Müşterilerimiz hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenlere hitap eden ekonomi markamız olan Hilton Garden Inn’in hizmet kalitesiyle de tanışmış olacaklar” dedi.

Türkiye, Avrupa’daki en büyük pazarlarımızdan

TÜRKİYE’NİN en stratejik pazarlarından biri olduğunu belirten Didier Martin, “Daha hiçbir şey görmediniz... Türkiye bizim için Avrupa’daki en stratejik 3-4 ülkeden biri. İngiltere, Almanya, İspanya, Polonya ve Rusya’ya büyük önem veriyoruz. Bu ülkeler içinde Türkiye çok güçlü bir ekonomiye sahip. Son yıllarda çok hızlı büyüdü. Yatırım imkanı da çok fazla” dedi. Martin, “Türkiye’de ne kadar büyümeyi planlıyorsunuz?” sorumuza ise, “Bu sorunun cevabı çok zor. Ama büyümeye devam edeceğiz. Bizim Amerika’da 1.300 tane Hampton by Hilton otelimiz var. Türkiye 70 milyon nüfuslu bir ülke ve otel sayısında istediğimiz rakamı söyleyebiliriz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı