Gazete Vatan Logo

İsrailliler Hizbullah televizyonunda!

Lübnan’daki El Mayadin Televizyonu, 2006’da Lübnan’da kaçırılan İsrail askerleriyle ilgili hazırladığı belgeselde, İtalyan televizyonuna konuştuğunu zanneden eski İsrailli bakanların demeçlerine yer verdi.

İsrailliler Hizbullah televizyonunda!

Lübnan’da Hizbullah örgütünün medya organlarından El Mayadin televizyonu, İsrailli üst düzey siyasetçi ve askerlerden ‘düzenbazlıkla’ aldığı demeçleri, hazırladığı belgeselde kullandı.

Kanalda hafta sonunda yayınlanmaya başlanan belgesel, İsrail’in 2006’da başlattığı ikinci Lübnan Savaşı sırasında Hizbullah militanlarınca kaçırılan İsrail askerleri Eldad Regev ve Ehud Goldwasser’i konu alıyor. 3 bölümlük belgeselde eski İsrail savun bakanları Amir Peretz ve Tzipi Livni’nin yanı sıra emekli Tümgeneral Eyal Ben-Reuven ile İsrail ordusunun eski istihbarat direktörü Amos Yaldin’le yapılan röportajlar da yer alıyor. Belgeselin yayınlanmasının ardından açıklama yapan İsraili yetkililer, bahsi geçen röportajları kendisini İtalyan gazeteci ‘Michela Moni’ olarak tanıtan bir kişiye verdiklerini söyledi. Kanalın oyununa gelen eski yetkililer kendilerine, röportajların İngiliz yayın kuruluşu BBC ve İtalyan televizyonu için hazırlandığının söylendiğini belirtti.

‘Ben de kandırıldım’

İtalyan haber ajansı ANSA için çalışan Moni ise, Hizbullah için çalıştığı iddiasını reddederek, “Beni de oyuna getirdiler. Röportajların El Cezire ve BBC’de yayınlanacağını söylemişlerdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Pakistan’la ortak tatbikat

İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-16 savaş uçakları, bu ay sonunda ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Nellis Hava Üssü’nde düzenlenecek uluslararası tatbikatta Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri savaş uçaklarıyla birlikte uçacak. ‘Kırmızı Bayrak’ (Red Flag) adını taşıyan tatbikatta savaş uçakları hava çarpışmaları konusunda eğitim yapacak.

İsrail ordu sözcülüğü, Tel Aviv’in diplomatik ilişkisi bulunmayan Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle birlikte tatbikat gerçekleştirmesi konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

İsrailli pilotlar geçen yılki tatkibatta da Ürdün ve Singapur’dan gelen pilotlarla çatışma senaryoları canlandırmıştı.