Gazete Vatan Logo

İsrail Mısır'a yeni büyükelçi atadı

Mısır ve İsrail ilişkilerindeki iyileşmenin ardından İsrail'in yeni Kahire Büyükelçisi David Govrin'in görevine başladığı belirtildi

İsrail Mısır'a yeni büyükelçi atadı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'ye gelen Govrin, Mısır Dışişleri Bakanlığından bir yetkili ve İsrail Büyükelçiliği görevlileri tarafından karşılandı.

İsrail'in Kahire Büyükelçiliğine ait Facebook hesabında yayınlanan videoda, Govrin'in görevi devralmasının ardından yaptığı ilk konuşmada, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın cesur biri olduğunu ve onun döneminde İsrail'le barış yapıldığını ifade ettiği görüldü.

Govrin, "Sedat'ın Knesset'te gerilimin sonlandırılması ve Mısır ile İsrail arasında barış sağlanmasına ilişkin yaptığı konuşma onun cesaretini gösteriyor" diyerek, Cumhurbaşkanı Sedat'ın psikolojik engelleri aşmanın barışa giden yol olduğunu ilk idrak eden isim olduğunu kaydetti.

İsrail Büyükelçisi David Govrin Mısırlı oyuncu Adil İmam'ın en iyi komedyen olduğunu söyledi.

Son dönemde Mısır ile İsrail arasında yapılan ziyaretler iki ülke ilişkilerinde somut bir iyileşme olduğunu gösteriyor. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri de 9 yıl aranın ardından İsrail'e giden ilk üst düzey isim olmuştu.

Haberin Devamı

İsrail'in 2012'deki Gazze saldırısının ardından Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mısır'ın Tel Aviv büyükelçisini geri çağırmıştı. 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından yeni Mısır yönetimi Eylül 2014'te Tel Aviv'e büyükelçi atamıştı.