Gazete Vatan Logo

İsrail’e uçuşlar iptal

Gazze’den atılan bir roketin Tel Aviv kentindeki Ben Gurion Havalimanı’nın yaklaşık 1.5 kilometre yakınına isabet etmesinin ardından aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu çok sayıda havayolu şirketi Tel Aviv seferlerini durdurdu. Amerikan Federal Havacılık Dairesi’nin Ben Gurion’a uçuşların 24 saatliğine durdurulduğunu açıklamasının ardından, British Airways dışında Avrupa’nın önde gelen havayolu firmalarının büyük bölümü Tel Aviv uçuşlarına ara verdi.

İstanbul’da korku

Karara tepki gösteren İsrail, uçuşların normale dönmesi için Washington’la temasa geçerken, İsrail medyasında çıkan haberlerde, iptaller nedeniyle İstanbul’da “mahsur kalan İsraillilerin korku içerisinde oldukları” öne sürüldü. Pegasus Havayolları’nın Tel Aviv uçağının, inişine dakikalar kala geri döndürüldüğünü kaydeden Yedioth Ahronot gazetesi, Amsterdam’dan ülkesine dönmeye çalışan bir İsrailli’nin, kendilerine fazla İbranice konuşmamaları ve yerleştirildikleri otellerden fazla dışarıya çıkmamaları uyarılarının yapıldığını söylediğini aktardı.

Haberin Devamı

‘Otelden çıkmayın’

Haberlerde İsrailli yolculardan pek çoğunun, güvenlik endişesiyle, havayolu şirketlerinin ayarladığı otellere gitmek yerine geceyi havaalanında geçirmeyi tercih ettikleri vurgulandı. Amerikan basınında çıkan haberlerde ise Ben Gurion’a seferlerin iptal edilmesinin, Hamas’ın, Gazze’ye yönelik ‘Koruyucu Hat’ operasyonunun başından bu yana elde ettiği en büyük başarı olduğu yorumu yapıldı.

Hamas: F-16 düşürdük
Hafta sonunda Gazze’de Oron Şaul adlı İsrail askerini kaçırdıklarını öne süren Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, şimdi de bir İsrail jeti düşürdüklerini iddia etti. Örgütten yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait bir F-16 savaş uçağının, Gazze’nin merkezindeki Deyr el Belah bölgesinin semalarında saldırı girişimi sırasında roketle vurulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca İsrail’in Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Temmuz’dan bu yana bu ülkeye ait 3 insansız hava aracının da vurulduğu iddia edildi.