Gazete Vatan Logo

İsrail’den 50 milyon dolarlık ‘rüşvet’ fonu

İsrail Başbakanı Netanyahu, ekonomik durumu kötü olan ülkelere, elçiliklerini Kudüs’e taşımaları karşılığında mali yardımda bulunmak için 50 milyon dolarlık bir fon oluşturma kararı aldı

İsrail’den 50 milyon  dolarlık ‘rüşvet’ fonu

İsrail yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına destek veren ülkelerin sayısını artırmak için ‘kesenin ağzını açmaya’ hazırlanıyor. İsrail basınında çıkan haberlere göre Başbakan Benjamin Netanyahu, ekonomik durumu kötü olan ülkelere mali yardımda bulunarak onların Kudüs konusunda diplomatik desteğini almak için 50 milyon dolarlık fon oluşturmaya hazırlanıyor.

‘Siz de gelin’ diyecek

İddiaya göre Netanyahu, yapılacak yardım karşılığında başka ülkelerin de diplomatik temsilciliklerini Kudüs’e taşımalarını sağlamayı planlıyor. ABD lideri Trump, 6 Aralık’ta önceki Amerikan yönetimlerinin aksine Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımış, ardından da Tel Aviv’deki Amerikan Büyükelçiliği’ni yakın gelecekte Kudüs’e taşıyacaklarını açıklamıştı. Trump’ın kararının ardından dünya genelinde çok sayıda protesto gösterisi düzenlenirken, Türkiye’nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na sunulan ve ABD’nin Kudüs kararını geçersiz sayan kara tasarısı 128 ülkenin oyuyla kabul edilmişti. BM’deki oylamada ‘hayır’ oyu kullanan 9 ülkeden biri olan Guatemala, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ikinci ülke olmuştu.

Haberin Devamı