Gazete Vatan Logo
Futbol Ispartakule diyene proje proje kıyaslama

Ispartakule diyene proje proje kıyaslama

TOKİ ve Emlak Konut öncülüğünde gelişen Ispartakule, markalı konut yoğunluğuyla dikkat çekiyor. Kanal İstanbul gibi yatırımlara yakın olacak bölgeye metro hattı gidecek.

İstanbul’un batısında Bahçeşehir’e benzer bir ilerleme gösteren Ispartakule, hemen hemen her kesime hitap eden yeni konut projeleriyle gelişimini sürdürüyor. Bölge, sosyal tesisleri bulunan, yeşil alan barındıran, güvenlikli ve otopark imkanı bulunan siteler şeklinde gelişim gösterirken, bu konutlar genellikle yatırım değil oturum amaçlı tercih ediliyor. Ispartakule bölgesinde geliştirilebilecek arsa stoğunun fazla olması, imar koşulları ve jeolojik yapının uygun olması üreticiler açısından bölgeyi cazip hale getiriken, uygun fiyatlı konut arzına sahip olması nedeniyle de tercih ediliyor.

Büyük yatırımlar

Bölgede 2005 yılından itibaren TOKİ ve Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı yolu ile birçok projeye başlandı. TOKİ ve Emlak Konut GYO dışında da birçok inşaat firması bölgeye giriş yaptı.

Bölgede İhlas Yapı Bizimevler serisiyle ön plana çıkarken, Artaş İnşaat Avrupa Konutları markasıyla 3 proje, Ağaoğlu My Town Ispartakule projesiyle bölgede yer aldı. Şu anda ise Cathay Stüdyo 24, Doğuş İnşaat ve Emlak Konut GYO projesi olan Unikonut, Yeşil GYO’nun Innovia Ispartakule, Beyfen Yapı’nın Apricot Garden Evleri, Hasanoğlu İnşaat’ın Banu Evleri ve Emlak Konut GYO’nun 1stanbul projelerinde satışlar devam ediyor.

Ulaşım gelişiyor

TEM ve D100 bağlantı yollarına yakın konumda bulunan Ispartakule, TEM bağlantı yolu ve gişelerle birlikte trafik sorununu rahatlattı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Ispartakule’nin yakınından geçmesinin planlanması, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan Bahçeşehir’e metro bağlantısının planlanması, bölgeye ulaşım olanaklarının önümüzdeki dönemlerde çeşitleneceğini gösteriyor.

Yenişehir projesi, 3. köprü ve 3. havaalanı projelerinin bölgenin kuzeyinde yer alması, ulaşım olanaklarının daha da gelişeceğini ortaya koyuyor. Ayrıca planlanan Kanal İstanbul projesinin resmi olmayan güzergahı da Ispartakule’nin oldukça yakınından geçiyor. Kanal İstanbul çevresinde gelişecek yeni şehrin de Ispartakule’den kuzeye doğru ilerleyeceği düşünülüyor.

Ticari alan ihtiyacı

Bölgede konut yatırımları gelişmesine rağmen, ticari yatırımlar aynı gelişimi gösteremiyor. Son dönemde geliştirilen projelerde ofis ve ticari alanlara yer verilirken, bölgede büyük çaplı bir alışveriş merkezinin eksikliğine dikkat çekiliyor.

Ispartakule’ye 5 bin adet ‘Bizim’ ev yaptı

BİZİM Evler markalı 6 projesiyle İhlas Yapı, Ispartakule’nin en büyük yatırımcısı olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar 4 Bizim Evler projesinde yaşam başlarken, Bizim Evler 5 ve 6’nın satışları devam ediyor.

İhlas Yapı, geçtiğimiz günlerde Bizim Evler 6 projesinin yan parselinde bir arsa daha alarak, bölgeye bir yatırım daha yaptı.

Yapımı devam eden Bizim Evler 6 projesinin hemen yanında bulunan 28 bin 500 metrekarelik arsayı satın alan İhlas Yapı, arsa üzerinde geliştireceği projeyi Bizim Evler 6’ya dahil ederek projeyi daha da büyütmüş olacak.

Yeni parsel ile bölgedeki toplam konut sayısını 5 bine çıkaracak olan İhlas Yapı, bu alanda, 454 konut ve 47 adet mağaza-dükkan inşa edecek. Böylelikle 1.207 konuttan oluşan Bizim Evler 6 projesi 1.661 konuta çıkmış olacak.

Konutların hepsi bitti ticariler devam ediyor

METAL Yapı Konut ve Yeşil İnşaat’ın ortaklığında kurulan Zincir Yapı çatısı altında hayata geçen Innovia Ispartakule projesinde konutların tamamı satılırken, ticari alanların satışı devam ediyor. 82 bin 832 metrekare toplam inşaat alanına sahip Innovia Ispartakule Projesi, 135 adet alışveriş ünitesinden oluşan meydan/sokak konsepti ile 2 adet 29 katlı rezidans bloğunda, toplam 340 daireden oluşuyor. TEM Ispartakule gişelerine yakınlığıyla da merkezi bir konumda yer alan Innovia Ispartakule’nin alışveriş merkezi, 135 adet ticari ünitesi ile her geçen gün artan bölge nüfusunun ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılamak üzere tasarlandı. Projede alışveriş üniteleri ile rezidansların kullanabileceği 3 katlı otopark alanı, fitness merkezi, açık havuz, basketbol sahası, çocuk kulübü, açık hava kafeteryaları ve restoranlar bulunuyor.

Haberin Devamı