Gazete Vatan Logo

Isparta Valisi veda etti

Kırklareli Valiliği'ne atanan Isparta Valisi Ali Haydar Öner bugün kentten ayrıldı. Uğurlama töreninde Vali Öner ve eşi Saadet Şen Öner, yaklaşık 1000 kişiyle tek tek tokalaşırken, bazı kadınlar ‘Valimizi istiyoruz’ diyerek imza topladı.

15 Aralık 2010'da yayınlanan kararnameyle Isparta'dan Kırklareli'ne atanan Vali Ali Haydar Öner, bugün kentten gözyaşlarıyla uğurlandı. Vali Öner ve eşi Saadet Şen Öner, uğurlama töreni için Hükümet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 1000 kişiyle tek tek tokalaştı. Halkın büyük ilgi gösterdiği uğurlama töreninde ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Bir grup kadın, ‘Valimizi istiyoruz’ diyerek, uğurlamaye gelenlerden tek tek imza topladı. Duygulu anların yaşandığı törende gözleri dolan Vali Ali Haydar Öner, “Hakkınızı helal edin lütfen. Her işte bir hayır vardır” dedi. Uğurlama töreninde okullarından izin alarak gelen öğrencileri gören Vali Öner, “Sizin okulda olmanız gerekmiyor mu?” diye sordu. Öğrenciler ise “Öğretmenimizden izin istedik. Son ders bize izin verdi. Öyle geldik” diye karşılık verdi.

Vali Ali Haydar Öner'in eşi, yaşam koçu Saadet Şen Öner'e de uğurlama töreninde büyük ilgi gösterildi. Bazı kadınlar, Isparta gülü motifli el örmelerini Saadet Şen Öner’in boynuna asarken, bazıları da nazar boncuğu taktı. Gördüğü samimiyet karşısında duygulanan Öner, “Kendimi çok tuttum ama olmuyor” deyip ağladı.

MAKAM ARACINI İSTEMEDİ

Vali Ali Haydar Öner, Isparta’dan ayrılırken makam aracını kullanmak istemedi. Korumalarına talimat vererek getirttiği sivil aracına binen Vali Öner, “Isparta’yı hiç unutmayacağım. Hayatımın birçok özel anını bu şehirde yaşadım. Halkımıza gösterdikleri teveccüh için şükranlarımı sunuyorum. Daha yapacaklarımızın sadece bir kısmını yapmış olmamıza rağmen böylesine teveccüh gösterdiler. Onlar her şeyin en iyisine layıklar. Gül şehrinin gül yüzlü insanlarını daima hatırlayacağım” diye konuştu. Daha sonra Vali Öner ve eşi kentten ayrıldı.

Haberin Devamı