Gazete Vatan Logo

İspanya yanıyor

İspanya’da üç gündür devam eden yangınlar, 20 yılın en büyük faciası...

ülkenin üçüncü büyük kenti olan Valencia’daki ormanlık alanın üçte birini küle çevirdi. 50 bin hektarlık ormanlık alan tamamen yandı. 3 bin kişi tahliye edildi. 1.850 kişi yangını söndürmeye çalışıyor

Ekonomik kriz yüzünden zor günler geçiren İspanya’da yangınla mücadele bütçesinden 15 milyon euroluk kesintiye giden İspanya bunun bedelini çok ağır ödedi. Ülkenin üçüncü büyük kenti olan Valencia bölgesinde aynı anda iki noktada başlayan yangın gerekli önlemler çabuk alınamadığı için tam 150 kilometrelik alana yayıldı. Yangını söndürmek için 1.850 kişi, 49 yangın söndürme uçağı ve 19 yangın söndürme helikopteri bölgeye gönderildi. Ancak üç gündür kontrol altına alınamayan yangın yüzünden 50 bin hektarlık alan tamamen kül oldu.

3 bin kişi tahliye edildi


- Valencia özerk yönetimi yetkilileri, kentteki son 20 yılın en büyük yangınının söndürülmesine askeri birliklerin de yardımcı olduğu açıklandı. Yaklaşık 3 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten yetkililer, yangının Valencia’daki ormanlık alanın üçte birini yok ettiğini dile getirdi. Tahliye önlemlerinin erken alınması sayesinde ölüm ve yaralanma vakalarının engellendiğini kaydeden yetkililer, rüzgarın yön değiştirmesinin yangını söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını kaydetti.

2 kişi tutuklandı

Evlerini yangın yüzünden terk edenler Kızılhaç tarafından tedarik edilen 4 otelde konaklıyor. Yangınla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri, yaktığı ateşle, diğeri ise çiftlikte otları yakarak yangına sebebiyet vermekle suçlanıyor.

Haberin Devamı