Gazete Vatan Logo

İspanya'nın konuştuğu dizinin formatı, hangi Türk yapımına ait?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu kaleme aldı...

İspanya'nın konuştuğu dizinin formatı, hangi Türk yapımına ait?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Ay Yapım imzalı 'Son' dizinin formatıyla çekilen 'El Accidente' dizinin büyük yankı uyandırdığını yazdı.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET

İspanya'da konuşulan yerli dizi

Biz, Kore’den senaryo ithal ediyoruz. Diğer yandan ihracat da mevcut. İspanya’nın Telecinco kanalı, Ay Yapım imzalı ‘Son’ dizisinin formatına çektiği ‘El Accidente’le olay yaratmış.

Dizi, aralık ayının ilk haftalarında yapılan değerlendirmeye göre, Avrupa’nın Twitter aleminde en çok yorumlanan projesi olmuş. Diziyle ilgili, 5 bin tweet atılmış. Proje, İspanya’da kasımda başladı. 13 bölüm oynayacak ve 90 dakika... Lucia rolüyle Inma Cuesta (Aylin) ve Jose rolünde Quim Gutierrez (Selim) pek seviliyorlarmış.

'KARA SEVDA'YA ÖDÜL GELDİ, SATIŞ ARTTI

‘Telenovela’ dalında Emmy ödüllü ‘Kara Sevda’nın satışları da iyi gidiyor. Diziyle yeni tanışan ülkeler; Mozambik, Angola (Bu ülkeninde bu alanda iddialı dizileri var) Slovenya, Fas ve Kamboçya... Projenin, 74 ülkeye satıldığı söyleniyor.

'CENNET'İN GÖZYAŞLARI' REVAÇTA

Haberin Devamı

‘Cennet’in Gözyaşları’, Balkanlar’da revaçta. Bulgaristan (BTV kanalı), Romanya (Happy Channel), Litvanya ile Letonya (SIA kanalı), Kosova(Koha TV) ve Gürcistan (Rustavi 2 Kanalı), Türk dizilerinin iyi müşterileri.