Gazete Vatan Logo

İspanya Kraliçesi’nin Mevlana tutkusu

Konya’ya gelerek Mevlana türbesini ziyaret eden İspanya Kraliçesi, dün de Madrid’deki Alcazar Tiyatrosu’ndaki sema gösterisini izledi

25 EylÜl’de Konya’ya gelerek Mevlana türbesini ziyaret eden İspanya Kraliçesi Sofia, dün de Madrid’deki Alcazar Tiyatrosu’ndaki sema gösterisini izledi. Kraliçe Sofia, gösteri sonrası kulise giderek semazenleri teker kutladı ve “Türkiye’ye yaptığım ziyarette de Mevlana ile ilgili bilgiler aldım. Orada da çok hoş bir gösteri izlemiştim. Buradaki de çok güzeldi. Halen etkinsindeyim. Tebrikler ve teşekkürler” dedi. Semazenlerin başında olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Tuğrul İnancer de Kraliçe’ye gösteriyi izlemesi nedeniyle teşekkür ederek Mevlana’nın İspanyolca’ya çevrilmiş 5 ciltlik kitap serisini hediye etti.

Charles da geliyor
Mevlana’ya ilgi duyduğu bilinen İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın, bu ayın sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Konya’ya gelerek, sema gösterisi izleyeceği bildirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bosna Hersek’te Mostar Köprüsü açılışı sırasında karşılaştığı, Mevlana’ya ilgi duyduğu bilinen Prens Charles’ı, Konya’ya davet etti. Charles da daveti kabul etti. İngliiz güvenlik görevlilerinin Konya’da incelemeler yaptığı da bidirildi.

Haberin Devamı