Gazete Vatan Logo

İspanya'da şiddetli yağış 2 can aldı

İspanya'da üç gündür devam eden ve özellikle ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesini etkisi altına alan şiddetli yağışlar yaşamı olumsuz etkiliyor.

İspanya'da şiddetli yağış 2 can aldı

Malaga'da sel sularının doldurduğu zemin kattaki bir barda mahsur kalan 26 yaşında bir kadın ve Cadiz'de sel sularına kapılan arabasından çıkamayan bir erkek hayatlarını kaybetti. Endülüs özerk yönetimi hükümeti ve yerel yönetimlerden yapılan açıklamalarda Malaga ve Cadiz'de su baskınlarından dolayı en az 6 belediyede okulların tatil edildiği bildirildi.

Malaga'da onlarca kişi yükselen sular nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalırken, mağdurların geceyi, belediyenin tahsis ettiği spor salonlarında ya da otellerde geçirdikleri açıklandı. Sivil yardım ekiplerinin sadece pazar günü Endülüs bölgesinde bin 300 noktaya müdahale ettikleri belirtildi.

Ayrıca şiddetli yağışlardan dolayı zarar gören bazı yolların ve metro istasyonlarının kapalı tutulduğu belirtildi.

İspanya Meteoroloji Genel Müdürlüğü (Aemet), şu ana kadar metrekareye 215,8 litre yağışın düştüğü Malaga kenti başta olmak üzere Huelva, Cadiz, Sevilla, Almeria ve Cordoba'da yağışların bugün de devam edeceğini ancak şiddetinin azalacağını duyurdu.

Haberin Devamı