Gazete Vatan Logo

İspanya acımadı! Terörü öven tweetin sahibine hapis cezası!

İspanya'da 1973 yılında ETA tarafından öldürülen Franco dönemi başbakanı Carrero Blanco hakkında Twitter üzerinden mizah yapan Cassandra Vera hapis cezası aldı.

İspanya acımadı! Terörü öven tweetin sahibine hapis cezası!

Vera'nın Blanco suikastınde aracının metrelerce havaya uçması hakkında "ETA'nın uzay programı" gibi tweet'leri delil sayıldı.

İspanya’da Francisco Franco döneminin sembol isimlerinden olan Carrero Blanco’nun ETA tarafından öldürülmesiyle ilgili Twitter üzerinden mizah yapan 21 yaşındaki Cassandra Vera yargı karşısına çıktı. İspanyol mahkemesi Vera’nın attığı 13 tweet’i inceledi ve 1 yıl hapis cezası verdi.

İspanya’yı öldüğü 1975 yılına kadar demir yumrukla yöneten Franco hükümetinin lideri Carreo Blanco, 1973 yılında arabasına Bask bağımsızlıkçı örgüt ETA tarafından yerleştirilen bombanın patlamasından sonra metrelerce havaya uçarak bir apartmanın üzerinden geçerek yolun diğer tarafına düştü. Blanco suikastı hakkında”ETA’nın resmi araçları uzay programında kullanılmasını hedefleyen bir politikası vardı” ve “SSCB ve İspanya, Yuri Gagarin ve Carreo Blanco” gibi çeşitli zamanlarda attığı 13 tweet hakkında hakim karşısına çıkan Vera’ya duruşma salonunda Podemos lideri Pablo Iglesias eşlik etti.

Haberin Devamı

Vera attığı tweetlerin kaba olduğunu ancak yasaları ihlal edecek derecede ciddi olmadığını söyledi.