Gazete Vatan Logo

İSO başkanından hükümete ağır eleştiri

Biz paket beklerken şaka gibi kararlar, açıklamalar geliyor



İSO Başkanı Tanıl Küçük, “Kriz şiddetlendiğinden beri tüm ülkeler kurtarma paketleri devreye sokarken, biz yine yavaş kaldık. Bu yetmezmiş gibi, şaka gibi kararları, şaka gibi açıklamaları daha sık duymaktayız” dedi

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda, “Küresel kriz şiddetlendiğinden bu yana tüm ülkeler peş peşe kurtarma paketleri devreye sokarken, biz yine yavaş kaldık ve dahası kalmaya devam ediyoruz. Neyi yanlış yapıyoruz, nerede yanlış yapıyoruz, niye netice alamıyoruz. Bu sorulara cevap arıyoruz” dedi.

‘Bizzat söyledik, sonuç yok’

Küçük, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın da dinlediği konuşmasında, sanayinin sıkıntılarının arttığı bir dönemde zamların da devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Sanayide kullanılan elektriğe yılbaşından bu yana toplamda yüzde 60, doğalgaza yüzde 80’in üzerinde zam yapıldı. Bu yetmezmiş gibi, adeta şaka gibi bir kararla, ki şaka gibi kararları, şaka gibi açıklamaları giderek daha sık duymaktayız, doğalgazda bir de teminat mektubu sorunu gündeme geldi. Enerji yoğun sektörlerimiz son derece olumsuz etkilendi.”

Tanıl Küçük, alınması gereken önlemleri ise şöyle sıraladı: “Doğalgaz ve petrol fiyatlarındaki düşüş mutlaka tüketiciye yansıtılabilmelidir. Yatırım indirimi uygulaması mutlak surette yeniden uygulamaya konmalıdır. Yatırımların iyice düştüğü bu dönemde, leasing sektöründe, KDV’nin yüzde 1’den yüzde 18’e çıkarılması özellikle KOBİ’lerimizi olumsuz etkilemiştir. Görüşlerimizi hükümet temsilcilerimize de bizzat aktardık ama yine netice alamadık.”

Haberin Devamı