Gazete Vatan Logo

İşletmediği havaalanının yolcusunu ağırlayacak

İşletmediği havaalanının yolcusunu ağırlayacak

TAV, Frankfurt, Münih ve Stuttgart havalimanlarındaki Air France/KLM Lounge’larının işletmesine başladı. Genel Müdür İşbulan, Avrupa ile ABD’de de ‘primeclass’ markasıyla büyüyeceklerini söyledi.

HAVALİMANI işletmeciliğinde faaliyet gösteren TAV Havalimanları’nın bünyesinde yer alan TAV İşletme Hizmetleri, özel yolcu hizmetleriyle Türkiye sınırlarını aştı. Bugüne kadar TAV’ın işlettiği havalimanlarında yer alan TAV İşletme Hizmetleri, diğer havalimanlarına da açıldı.

30 lounge hedefi

Bu kapsamda, Almanya’da Frankfurt, Münih ve Stuttgart havalimanlarındaki Air France/KLM Lounge’larının (özel yolcu salonları) işletmesine başlandı. TAV İşletme Hizmetleri’nin Genel Müdürü Bora İşbulan, şirketin yeni hedefinin varolduğu Afrika ve Orta Doğu pazarlarının yanında Avrupa ile ABD’de de ‘primeclass’ markasıyla büyüme atağına geçmek olduğunu söyledi. TAV İşletme Hizmetleri’nin özel yolcu salonlarında yerli-yabancı 2 milyon yolcuyu ağırlayan global bir marka haline geldiğini söyleyen İşbulan, “Şu anda, İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra TAV’ın işlettiği havalimanlarında 26 adet salonda hizmet veriyoruz. Almanya’daki 3 salonumuzun da eklenmesiyle bu sayı 29’a çıktı” diye konuştu. Hedeflerinin şu anda 29 olan salon sayısını katlamak olduğunu dile getiren İşbulan, “Ağustos’ta kazandığımız ihaleden sonra birçok havalimanından teklif almaya başladık. 2015 sonuna kadar TAV’ın bulunmadığı havalimanlarında 30 ve üzerinde yeni lounge işletmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Pazar 5 milyar $

Seyahat eden 3.1 milyar kişinin yüzde 5’inin lounge kullandığını dile getiren İşbulan, “200 milyona yakın yolcu bu hizmetleri kullanıyor. Pazarın 5 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Bizim hedefimiz bu pastadan maksimum pay almak” dedi. Açmayı hedeflerikleri 30 yeni lounge ile 2 milyon misafir daha ağırlayabileceklerini ifade eden İşbulan, böylece pazardaki paylarının yüzde 2’ye yaklaşacağını kaydetti