Gazete Vatan Logo

İşletme pazarında iOS hakimiyeti!

Mobil işletim sistemlerinin kurumsal pazardaki kullanım paylarına yönelik yayınlanan bir araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Verilere göre iOS bu alanda açık ara önde.

İşletme pazarında iOS hakimiyeti!

İşletme pazarının akıllı telefon ve mobil cihazlardaki tercihlerini gözler önüne seren bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Venturebeat tarafından yayımlanan ve Good araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre, iPhone ve iPad bu pazarda aslan paylarını elde etti.

Çarpıcı sonuçlar

2014 yılı Temmuz - Eylül dönemini kapsayan araştırmaya göre iPhone işletme pazarında yüzde 69'luk bir paya sahip oldu. Android'in payı yüzde 29'larda görünürken Windows Phone yüzde 1 pay sahibi oldu. Bir zamanlar "iş telefonu" olarak adlandırılan cihazların üreticisi BlackBerry ise yüzde 1'lik "diğer" kateforisi altında değerlendirildi.

Tablet pazarında son durum

iPad ise ticari pazarda Android'e karşı ezici bir üstünlük sağladı. Yüzde 89'luk iPad kullanım payına karşı Android yüzde 11'de kaldı. Windows Phone, Surface tablet modellerine rağmen bu pazarda varlık gösteremedi. Bakalım önümüzdeki dönemde işletme pazarında mobil rekabet nasıl gelişecek?

(shiftdelete.net)