Gazete Vatan Logo

İslamı en büyük tehdit ilan etti

ABD’de düzenlenen ‘Muhafazakar Siyasi Hareket Konferansı’nda konuşan Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marion Maréchal-Le Pen, İslamiyetin Fransa için en büyük tehdit olduğunu öne sürdü

İslamı en büyük tehdit ilan etti

Fransa’nın aşırı sağcı partisi Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen’in yeğeni Marion Marechal-Le Pen, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen ‘Muhafazakar Siyasi Hareket Konferansı’na (CPAC) konuşmacı olarak katıldı. Gaylord Ulusal Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılışında kürsüye çıkan 28 yaşındaki Le Pen, ABD lideri Trump’tan esinlenen konuşmasıyla Amerikalı muhafazakarları ‘coşturdu’.

‘Fransa özgür değil’

Konuşmasına “Bonjour CPAC” diye başlayan ve yaklaşık 10 dakika boyunca ağır Fransız aksanıyla İngilizce konuşan Le Pen, Fransa’nın içinde bulunduğu sorunların Avrupa Birliği’nden (AB) kaynaklandığını savundu.

“Hayır, Fransa bugün özgür değil. Fransızlar ekonomi, göç ve hatta diplomasi politikalarını seçmekte özgür değil. Özgürlüğümüz AB’nin ellerinde” diyen Le Pen, AB’nin Fransız kültürüne saldırısının ‘Fransa’da İslami toplum gelişmesine’ kapı açtığını ileri sürdü. 40 yıldır devam eden toplu göç, İslami lobiler ve siyaseten doğruculuktan sonra ülkesinin, Katolik Kilisesi’nin en büyük kızı olmaktan İslam’ın küçük yeğeni olmaya başladığını iddia eden Le Pen, “Terörizm sadece buz dağının görünen yüzü. Bu büyüklerimizin uğruna savaştığı, mücadele ettiği Fransa değil. Tıpkı sizin gibi biz de ülkemizi geri istiyoruz” dedi. Fransa’nın genç nesillerinin ülkeleri için suçluluk ve utanç duymaları için beyinlerinin yıkandığını da öne süren Le Pen, “Tek istediğim ulusumun kurtuluşu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Esin kaynağı Trump

İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılmasının (Brexit) ve Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesini başlıca esin kaynakları olarak açıklayan Marion Marechal-Le Pen, Trump’ın gündemini desteklediğini belirterek, “Onun ‘Önce Amerika’ demesini kendime hakaret kabul etmiyorum. Amerikan halkı için ‘Önce Amerika’, Britanya halkı için ‘Önce Britanya’ ve Fransa halkı için de ‘herşeyin başı Fransa’ istiyorum” diye konuştu.

Sertlik yanlısı

2012’de henüz 22 yaşındayken Fransız Meclisi’ne seçilen Le Pen, geçen yıl dedesi Jean Marie Le Pen’in kurduğu ‘Ulusal Cephe’ partisinin politikalarından memnun olmadığı gerekçesiyle siyasete bir süreliğine ara verdiğini açıklamıştı. Genç Le Pen, partinin lideri konumundaki teyzesi Marine Le Pen’in aksine, dedesi gibi daha sert bir siyasi çizgiyi benimsiyor.

Haberin Devamı