Gazete Vatan Logo

İslamcı lider İstanbul’da

Libya’da ‘İslamcı kanadın lideri’ olarak tanınan Belhac sahte pasaportla İstanbul uçağına binmeye çalışırken yakalandı. Sözcüsü “Görev için İstanbul’a gitti” dedi

Libya’da Muammer Kaddafi’nin devrilmesinde önemli rol oynayan İslamcı lider Abdülhekim Belhac’ın cuma akşamı gözaltına alınması ülkede büyük şaşkınlık yarattı. Başkent Trablus’u isyancı güçler adına ele geçiren ve ardından geçici yönetim tarafından “Trablus Askeri Konseyi Başkanlığı”na atanan Belhac’ın cuma akşamı Trablus’tan İstanbul’a hareket eden uçağa sahte pasaportla binmeye çalıştığı açıklandı. Farklı bir isim adına düzenlenen pasaporta kendi fotoğrafını yapıştırdığı tespit edilen Belhac gözaltına alındı. Havaalanı yetkilileri, durumu hemen Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil’e bildirdi. Bunun üzerine Abdulcelil devreye girerek, Belhac’ın serbest bırakılmasını sağladı.

Uçağa binmeyi başardı

Belhac’ın bir sözcüsü ise Trablus Askeri Konseyi Başkanı’nın ülkeden kaçmaya çalıştığına dair haberleri yalanladı. Sözcü, Belhac’ın bu olay sonrasında uçağa binmeyi başardığını ve “önemli bir görev için” İstanbul’a gittiğini öne sürdü.

Türkiye’de silah anlaşması

Libyalı lider Abdülhekim Belhac’ın İstanbul’a gittiği iddia edilirken, İngiliz Sunday Telegraph gazetesi’nin yeni Libya hükümetinin Suriyeli muhaliflerle İstanbul’da anlaştığı haberini vermesi dikkat çekti. Gazeteye göre, cuma günü İstanbul’da Türk yetkililerin de katılımıyla yapılan toplantıda Libya yönetimi Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapma kararı aldı. Libyalı bir yetkili “Suriye’ye gönüllü askerler de gönderebiliriz. Birkaç hafta içinde askeri müdahale olacak. Göreceksiniz” dedi.

Haberin Devamı