Gazete Vatan Logo

İslam Ordusu'nun tatbikat görüntüleri yayınlandı!

Suudi Arabistan'da, 20 ülkenin en seçkin askerlerinin oluşturduğu İslam Ordusu'nun ilk tatbikatı sona erdi. Kuzeyin Gök Gürültüsü adıyla düzenlenen tatbikat yaklaşık 3 hafta sürdü. İşte tatbikattan görüntüler.

İslam Ordusu'nun tatbikat görüntüleri yayınlandı!

Ülkenin kuzeyindeki Hafr el-Batın'da gerçekleştirilen "Ra'du'ş Şimal" tatbikatına katılan ülkeler tarafından düzenlenen askeri törende, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve 9 ülke lideri ile aralarında ülkeye davetli olarak giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkili hazır bulundu.

Tatbikatın kapanış törenine katılmayan Bahreyn Kralı Hamid bin İsa Al Halife, Ürdün Kralı 2.Abdullah ve Abu Dabi Veliahtı Muhammed bin Zayid Al Nahyan bugünkü törende yer alırken, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi ise dün düzenlenen törene katılmıştı.



Askeri tören Suudi Arabistan resmi televizyonundan canlı yayınlanırken, Suudi Arabistan'ın liderliğinde 20 ülkenin katılımıyla 27 Şubat'ta başlayan tatbikat için dün bir kapanış töreni düzenlenmişti.Ülkenin kuzeyindeki Hafr el-Batın'da gerçekleşen törene, Kral Selman'ın yanı sıra Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Moritanya Devlet Başkanı Muhammed Veled Abdül Aziz, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Çad Devlet Başkanı İdris Debi Itno, Komorlar Birliği Devlet Başkanı Ikililou Dhoinine, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ve çok sayıda askeri yetkili katılmıştı.

Haberin Devamı



Ra'du'ş Şimal tatbikatında Suudi Arabistan'ın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Malezya, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komorlar Birliği, Cibuti, Umman, Katar, Maldivler, Mısır, Moritanya ve Mauritius'a ait birlikler yer almıştı.