Gazete Vatan Logo

İslam Almanya'nın bir parçası

Berlin’de düzenlenen bir iftar yemeğine katılan
Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, İslamiyet’in Alman toplumunun bir parçası haline geldiğini vurgulayarak, “Almanya’da çok uzun yıllar boyunca din, Hıristiyanlık ve kilise ile özdeşleşmişti. Ama bu artık geçerli değil” dedi.

Türk-Alman diyaloğuna katkı sağlamak amacıyla Türk-Alman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Thomas Kossendey’in himayesinde Berlin’de düzenlenen iftar yemeğine katılan Wolfgang Schaeuble ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı Thomas Kossendey, konuşmalarında toplumlar ve dinler arasında diyalog mesajını verdi.

Deutsche Welle’e göre, Alman milletvekillerinin ve büyükelçilik temsilcilerinin de bulunduğu iftarda konuşan hıristiyan demokrat Schaeuble İslamiyet’in Alman toplumunun bir parçası haline geldiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Almanya’da çok uzun yıllar boyunca din Hıristiyanlık ve kilise ile özdeşleşmişti. Ama bu artık geçerli değil. İslam Konferansı’nın kurumsallaşması ile İslamiyet’in bizim toplumumuz ile bütünleşmesi yolunda bir adım attık.”
Almanlar’ın çoğunun Hıristiyan olduğunu vurgulayan Schaeuble, Hıristiyanlığın geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültür ve eğitim alanında önemli bir rol oynayacağını ancak bunun Müslümanlar’a açık olmadıkları anlamına gelmediğini kaydetti. Schaeuble, aradaki farklılıklara rağmen, Hıristiyan ve Müslümanlar’ın benzer yanları olduğunu belirterek “Karşılıklı saygı gösterilen farklılıklara rağmen, ortak değerler ve ortak dini kökler bizi birbirimize bağlıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı