Gazete Vatan Logo

İŞKUR’dan 1 milyon rekoru

Tarihinde ilk kez işe yerleştirmede 1 milyon sınırını aşan İŞKUR, 2017’de 1 milyon 57 bin kişiyi iş sahibi yaptı

İŞKUR’dan 1 milyon rekoru

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, 2017’nin istihdam seferberliği verileri ve sonuçları açısından tarihi rekorların kırıldığı bir yıl olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen istihdam seferberliğine değinen Uzunkaya, bu seferberliğe tüm illerin işvereni, işçisi ve odalarıyla destek verdiğini anlattı. İŞKUR’un 70 yılı aşan tarihinde ilk defa kurum kanalıyla işe yerleştirme sayısının 1 milyonun üzerine çıktığını belirten Uzunkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamını gerçekleştirdik. Bütün bunlar, milletimizin istediğinde, tek yürek olduğunda, aynı hedefe kilitlendiğinde neleri yapabileceğinin bir göstergesi. İş gücü piyasasının bizden beklediği nitelikli elemanı yetiştirme noktasında bu süreçte 1 yıl içerisinde 508 bin insanımızı kurslarımızda, iş başı eğitim programlarından istifade ettirdik. Türkiye tarihinde kırılan bir rekorda 2000’li yılların başında sadece 10 bin kadının istihdam edildiği bir yerde biz geçen yıl 357 bin kadınımızın, 361 bin gencimizin istihdamını gerçekleştirdik.”

Haberin Devamı

Uzunkaya, aynı başarının bu yıl da yakalanacağını ve teşviklerin fazlasıyla devam edeceğinin altını çizerek, “Geçen yıl her 1 artı istihdam için işverene 773 lira ödeme imkanı sağlanmıştı. Bu sene bu rakam en düşük 831 lira. Diğer taraftan da 2 bin liranın üzerine çıkanlar olacak. Bunun dışında meslek kurslarımız ve iş başı eğitim programlarımız 3 ayla sınırlandırılmıştı, 6 aya kadar çıkacak” dedi.

400 lira teşvik

Bu yıl ilk defa esnafa yönelik 1 ile 3 eleman çalıştıran iş yerlerinin imalat sanayinde alacakları elemanlarla ilgili “Bir ay senden bir ay bizden” teşvik sisteminin uygulanacağını anlatan Uzunkaya, ayrıca eğitim programlarına katılan kadınların çocuklarının bakımı için ayda 400 liralık bir eğitim teşviki verileceğini ifade etti.