Gazete Vatan Logo

İSKİ'den musluk suyu ile ilgili flaş açıklama!

İSKİ Genel müdürü Raif Mermutlu damacana su fiyatlarını yükselmesini ardından İstanbulluları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulunarak, "Eğer konutunuzda depo ve borular eskimemişse, kirlilik yaratmıyorsa musluk suyunu rahatça içebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

İSKİ'den musluk suyu ile ilgili flaş açıklama!

İSKİ Genel müdürü Raif Mermutlu, Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık'ın "New York, Paris dahil Batı’nın büyük metropollerinde musluk suyu içildiği halde İstanbul’da bu neden mümkün olmuyor?" sorusuna cevap verdi. Mermutlu, "Musluk suyunu içebilirsiniz" dedi.

Aşık'ın köşe yazısındaki ilgili kısım şu şekilde:

Damacana su fiyatı 15 lirayı aştı. Damacana su kullanan ailelerin aylık masrafı 250- 300 lirayı buluyor. Yıllık 10 milyar lirayı geçen bir damacana su pazarından söz ediliyor. Pazara yabancı şirketler hakim. Bizim suyu şişeleyip bize satıyor, kazancı döviz olarak dışarı taşıyorlar.

Peki Londra, New York, Paris dahil Batı’nın büyük metropollerinde musluk suyu içildiği halde İstanbul’da bu neden mümkün olmuyor?

İSKİ Genel müdürü Raif Mermutlu ile bunu konuştuk.

Sayın Mermutlu 1994 yılından bu yana İSKi’nin çeşitli birimlerinde görev almış, deneyimli bir bürokrat. Sözlerini şöyle özetleyebiliriz:

“İSKİ barajlardan alınan suyu en modern araçlarla arıtıyor. Şehirde her aşamada sürekli su analizleri yapılıyor. Konutlara sağlıklı su aktarılıyor. Şehir suyu yumuşak ve içmeye uygundur. Eğer konutunuzda depo ve borular eskimemişse, kirlilik yaratmıyorsa musluk suyunu rahatça içebilirsiniz. Klor kokusu önceleri rahatsızlık yaratabilir. Ancak alışmak mümkündür. Ben de evimde musluk suyu içiyorum.”

Haberin Devamı

Bizce... İstanbul Belediyesi bu konuda kampanya başlatmalı, halkı bilgilendirmeli, musluk suyu içilmez algısını kırmalı. Konutlar ve iş yerlerinden musluk suyu analizleri yapılmalı.

Halk musluk suyu içmeye teşvik edilmeli. Böylece gereksiz masraf ve sömürüden de kurtulmuş oluruz.